Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Συμμετοχή του Συλλόγου στην κοινή σύσκεψη και συντονισμό δράσης Συλλόγων και ΕΛΜΕ της Αττικής Σύσκεψη σωματείων όλης της Αττικής τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Π.Ε.Κ.Α.Μ (Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου "Μουσείο Μακρονήσου) Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο στις 19:00.

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ.  679                            24/06/2021

Συμμετοχή του Συλλόγου στην κοινή σύσκεψη και συντονισμό δράσης                                 Συλλόγων και ΕΛΜΕ της Αττικής

Σύσκεψη σωματείων όλης της Αττικής τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Π.Ε.Κ.Α.Μ (Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου  "Μουσείο Μακρονήσου) Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο  στις 19:00.

Ο αντεργατικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει η κυβέρνηση κατακαλόκαιρο!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα που κόντρα σε θεούς και δαίμονες, απέδειξαν ότι ο εργαζόμενος λαός έχει τη δύναμη όταν οργανώνεται να εκφράζει την αντίθεσή του στην επίθεση που δέχεται. Οι μαζικότατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ,  αποτελεί παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα. Αποδείξαμε ότι ο νόμος αυτός δε  νομιμοποιείται στη συνείδηση των εργαζομένων. Στο διάστημα που ακολουθεί με τον αγώνα μας θα καταστήσουμε τον εν λόγω νόμο «κενό γράμμα», όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλους αντεργατικούς – αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε στους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δίπλα στους μόνιμους συναδέλφους. Όλοι μαζί δώσαμε μήνυμα ότι δε συμβιβαζόμαστε με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τα 10ωρα και τα 12ωρα.

Συνάδελφοι, δεν εφησυχάζουμε! Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας μέσα στο κατακαλόκαιρο κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Αφού προσπάθησαν να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας με αφορμή τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, έρχονται σαν τον κλέφτη, με κλειστά σχολεία, να φέρουν νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Η αθλιότητά τους δεν έχει τέλος! Καίγονται να περάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα με την εισαγωγή των εργαστηρίων δεξιοτήτων, να προχωρήσουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και να κλείσουν σχολεία, μέσω συμπτύξεων και συγχωνεύσεων. Όλα αυτά τη στιγμή που θα έπρεπε, ως οφείλουν, να πάρουν μέτρα, για να βοηθήσουν τους μαθητές να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από την περίοδο της πανδημίας.

Οι στόχοι τους ξεκάθαροι:

•  προώθηση δεξιοτήτων σε βάρος της ολόπλευρης γενικής παιδείας

• καλή διαχείριση του ήδη υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού, ώστε να ελαχιστοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό τις προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών

• μέσω της αξιολόγησης να ρίξουν την ευθύνη για τα κακώς κείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς

Βέβαια, ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους ένα μετρήσιμο αντίπαλο, που το τελευταίο διάστημα έχει βάλει σημαντικά εμπόδια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να περάσει την αξιολόγηση, εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά,  αναδείξαμε τον αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό ρόλο της για τη σχολική μονάδα και την μπλοκάραμε στην πράξη. Καμιά αυταπάτη, η ατομική αξιολόγηση και  η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας στοχεύουν σ’ ένα σχολείο της υποχρηματοδότησης και της κρατικής ανευθυνότητας με το δάσκαλο σκυφτό και υποταγμένο.

Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να οργανώνουμε τον αγώνα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βαθιά γελασμένη εάν νομίζει ότι θα το ψηφίσει νύχτα χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας. Προχωράμε σε σύσκεψη σωματείων όλης της Αττικής τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Π.Ε.Κ.Α.Μ (Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου  "Μουσείο Μακρονήσου) Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο  στις 19:00. Συζητάμε για τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, αποκαλύπτουμε το ρόλο της αξιολόγησης και του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται, ετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας και τις κινητοποιήσεις μας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: