Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/           αρ. πρωτ.  919                   26/01/2023

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Πολύ έγκαιρα, από αρχές Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί ότι θα υπάρξει κενό νηπιαγωγού στο ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου λόγω άδεια κύησης της συνάδελφου νηπιαγωγού που υπηρετούσε εκεί από την αρχή της χρονιάς.

Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το ένα τμήμα του νηπιαγωγείου θα παραμείνει κλειστό, γιατί δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία μέριμνα από το Υπουργείο να καλύψει το κενό, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι ανήσυχοι, αφού τα παιδιά θα αναγκαστούν να παραμείνουν στο σπίτι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητά τους. Τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο έχουν ανάγκη από σταθερό σχολικό περιβάλλον και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μια τέτοια τεράστια αλλαγή που θα δυσχεράνει την παιδαγωγική διαδικασία στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής. Επιπλέον, δυσχεραίνει και η οικονομική κατάσταση των γονέων, αφού, όσοι εργάζονται, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την εργασία τους , επειδή τα παιδιά θα’ ναι στο σπίτι και θα απαιτείται η παραμονή των γονιών σε αυτό για να τα προσέχουν.

Για την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας όμως, που αυτήν την περίοδο ασχολούνται αποκλειστικά πώς μέσω της αξιολόγησης θα κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία και θα χειραγωγήσουν τους εκπαιδευτικούς, φαίνεται ότι αυτά είναι «ψιλά γράμματα» και δεν έχουν καμία ανησυχία για τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι μαθητές μας και οι γονείς τους.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας η ειδική αγωγή αποτελεί κόστος αντί για αναφαίρετο δικαίωμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να καλυφθεί το κενό της νηπιαγωγού στο σχολείο. Να μη χαθεί ούτε μία μέρα από τη φοίτηση των μαθητών.

Να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή  που έχει αιτηθεί το ειδικό Νηπιαγωγείο από την αρχή της χρονιάς και δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα ακόμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: