Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7 Φλεβάρη στις 6μμ. στο 5ο ΔΣ Κερατσινίου. Αιτία πολέμου οι διαδικασίες - εξπρές κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, να τρέξουν» τη λεγόμενη ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών!


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/           αρ. πρωτ.  920                   26/01/2023

Αιτία πολέμου οι διαδικασίες - εξπρές κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, να τρέξουν» τη λεγόμενη ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών!

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7 Φλεβάρη στις 6μμ. στο 5ο ΔΣ Κερατσινίου

Σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, όπως μας έχει πια συνηθίσει, το Υπουργείο Παιδείας φέρνει τροπολογία, ώστε να επισπεύσει τη διαδικασία έναρξης της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής Συμβούλων να ξεκινήσουν άμεσα την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί. Με αυτόν τον τρόπο κρατά ομήρους τους νεοδιόριστους και τους απειλεί με τη μονιμοποίησή τους.

Με μοχλό την «αξιολόγηση» θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, την «αυτονομία και τις δεξιότητες», την «εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές». Παράλληλα ενισχύουν την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, καθιερώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ στο βάθος έχει τη σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς ακόμα και τις απολύσεις. Μαζί και πλάι στην αξιολόγηση ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί πλήρως και απολύτως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει ο ΑΣΕΠ και η αξιολόγηση. Φέρνουν καθολική εφαρμογή των εξετάσεων PISA ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών και την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της αγοράς

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θέλουν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες για τα «χάλια» του εκπαιδευτικού συστήματος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει όλο τον κλάδο σε θέση μάχης! Είναι αιτία πολέμου για όλους τους συναδέλφους! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων!

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7 Φλεβάρη στις 6μμ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου (Ταϋγέτου 8). Η συνέλευση πρέπει να είναι μαζική και να έχει απαρτία, προκειμένου ο πρόεδρος του Συλλόγου να παραστεί στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ στις 20 Φλεβάρη και να καταθέσει τις αποφάσεις μας.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: