Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΣΤΟΝ ΄΄ΠΟΛΕΜΟ΄΄ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΠΕ ΣΩΚΡΑΤΗ


                         http://spe-ploumpidis.blogspot.com/       αρ. πρωτ.  921  31/1/2023

 Το ΔΣ του Συλλόγου μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΣΕΠΕ «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και καλεί με τη σειρά του τη ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα απεργία-αποχή και κάθε μορφή αγώνα απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «ατομικής αξιολόγησης». Παραθέτουμε αυτούσιο το κάλεσμα:

            ΣΤΟΝ ΄΄ΠΟΛΕΜΟ΄΄ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Κοινό κάλεσμα Συλλόγων Π.Ε. προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για να κηρύξει άμεσα απεργία – αποχή και κάθε άλλη μορφή αγώνα (στάσεις εργασία, συλλαλητήρια, απεργιακή κινητοποίηση κ.α. ) απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «ατομικής αξιολόγησης».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Το Υπουργείο Παιδείας επισπεύδει τη διαδικασία έναρξης της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Στις 27-1-2023 δημοσιεύτηκε και σχετική Υπουργική Απόφαση Αριθμ.9950/ΓΔ5, αναφορικά με τα κριτήρια της «ατομικής αξιολόγησης» και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα υλοποιηθούν τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει εκπαιδευτικούς και γονείς ότι, μέσω της αξιολόγησης, ΄΄κόπτεται΄΄ για την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση. Η πολιτική της σημερινής, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει «αξιολογηθεί» όλα αυτά χρόνια και έχει κριθεί ως «μη ικανοποιητική». Μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης» η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, την προώθηση του «αυτόνομου» σχολείου που θα εξαρτάται από τους χορηγούς, την υποταγή και την φίμωση των εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για άθλιο εμπαιγμό τη στιγμή που τα σχολεία  λειτουργούν με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικά στην ειδική αγωγή, που δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τα μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα των μαθητών, τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που τα σχολεία είναι παρατημένα, με υποχρηματοδότηση, με τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, με άθλιες υποδομές να καταρρέουν (γεγονός που οδήγησε και στον τραγικό θάνατο του μαθητή μας στις Σέρρες), που κλείνουν σχολεία λόγω έξωσης, που δεκάδες πλημμυρίζουν με το πρώτο μπουρίνι.

Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει όλο τον κλάδο σε θέση μάχης! Είναι αιτία πολέμου για όλους τους συναδέλφους! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ο φόβος και η τρομοκρατία που επιχειρεί το ΥΠΑΙΘ δε θα περάσουν. Ο αγώνας που δίνουν οι εκπαιδευτικοί είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να σηκώσει το γάντι απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της μόρφωσης των μαθητών. Να αφουγκραστεί ιδιαίτερα τους χιλιάδες νεοδιόριστους που εδώ και 15 χρόνια γυρίζουν όλη την Ελλάδα, για  να στελεχώσουν τα δημόσια σχολεία και σήμερα γίνονται όμηροι στα σχέδια του ΥΠΑΙΘ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,

η συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου με κάθε αφορμή έχει δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της με το αντιδραστικό περιεχόμενο της αξιολόγησης (εσωτερική – εξωτερική και ατομική). Όχι από φόβο, ούτε από αδράνεια, όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά γιατί στρέφεται ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. οφείλει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή να μπει μπροστά στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Οφείλει να καλύψει όλους τους εκπαιδευτικούς με όλα τα μέσα, να κλείσει το δρόμο στους αξιολογητές. Να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση: 

1. Απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «αξιολόγηση», όπως προβλέπεται από τον νόμο 4823/21 και την Υ.Α.  Αριθμ.9950/ΓΔ5, όπως απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης»

2. Όλα τα αναγκαία μέτρα που θα λειτουργήσουν επικουρικά στην οργάνωση του αγώνα π.χ. στάσεις εργασίας και απεργιακή κινητοποίηση.

3. Κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με αίτημα την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και την έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων από τα ΠΥΣΠΕ, με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων  νομικών μέσων (π.χ. εξώδικα, προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια όπου έχουν γίνει ανακλήσεις), προκειμένου να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

4. Να εκδώσει ενημερωτικό γράμμα προς τους γονείς που θα ενημερώνει για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης.

5. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και τη συσπείρωση του Κλάδου με συσκέψεις, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, συνεντεύξεις τύπου.

ü  Η Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!

ü  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

ü  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!

 

(Ο σύλλογος Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο Σωκράτης΄΄ καλεί τα σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα, να συζητήσουν και να συνυπογράψουν το παραπάνω κείμενο ώστε να σταλεί άμεσα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ)

ΤΟ ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: