Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή του Συλλόγου μας σε Σύσκεψη την Κυριακή 12/3 στο θέατρο του ΕΚΠ στις 18.00 το απόγευμα».


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/               αρ. πρωτ. 939                         11/03/2023


Το ΔΣ του Συλλόγου μας συμμετέχει στη σύσκεψη την Κυριακή 12/3 στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά του. Παραθέτουμε αυτούσιο το κάλεσμα:

 

«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία.

 

Η εργατική τάξη, οι φοιτητές, οι μαθητές που κατά χιλιάδες κατακλύζουν εδώ και μέρες τους δρόμους κάθε μεγάλης και μικρής πόλης της χώρας απαιτούμε το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη να μην ξεχαστεί.  Η φωνή όλων των νεκρών μέσα από τα δικά μας χιλιάδες στόματα ζητά δικαίωση απέναντι στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που εγκληματούν λογίζοντας την ζωή μας για κόστος προς όφελος της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων και κράτους.

Είναι το ίδιο κράτος που διαχρονικά δεν ιδρώνει το αυτί του όταν τα εργατικά συνδικάτα αναδεικνύουν τις ελλείψεις, τα κενά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στα καράβια, στο λιμάνι, στα εργοστάσια, στα εμπορικά καταστήματα, στα γιαπιά και αλλού.

Αλλά το ίδιο κράτος είναι και όταν βρέχει που πλημμυρίζουν δρόμοι, σχολεία, σπίτια, που πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών, που πνίγονται άνθρωποι. Που καιγόμαστε όταν πιάνει φωτιά, που καταστρέφεται το περιβάλλον και η μόνη λύση είναι να τα αφήνεις όλα στο έλεος της πυρκαγιάς. Είναι το ίδιο κράτος που δεν έχει ολοκληρώσει τον πρωτοβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια ενώ η γη σείεται ακόμα στην γειτονική Τουρκία και Συρία.

Το ίδιο κράτος είναι που φόρτωσε τα καζάνια του θανάτου στις γειτονιές  μας με τον φόβο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης να κρέμεται πάνω από τα σπίτια μας καθημερινά.

 

Η κάλυψη όλων αυτών των αναγκών μας είναι κόστος για όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Με τον δικό μας αγώνα, με την δική μας πάλη θα βάλουμε σεμνή υπογραφή στη δικαίωση όλων των νεκρών της τάξης μας που έχουν θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους. Συνεχίζουμε αταλάντευτα, ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο διεκδικητικά την οργάνωση της πάλης μας.

Μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής 12/3 σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Πειραιά, κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση  επιδιώκοντας το κάλεσμα μας να φτάσει ακόμα σε περισσότερους συναδέλφους. Σε ακόμα περισσότερους εργασιακούς χώρους. Σε ακόμα περισσότερους φοιτητές μαθητές συνταξιούχους. Για να καταδικαστεί ακόμα μια φορά αυτή η εγκληματική πολιτική που βασίζεται στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση της οικονομίας προς όφελος μονοπωλιακών ομίλων και κράτους.

Σ’ αυτή την προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση, η διοίκηση του ΕΚΠ καλεί τα σωματεία μέλη του, σωματεία του δημόσιου τομέα, ενώσεις και συλλόγους γονέων, φοιτητές, μαθητές, άλλους μαζικούς φορείς του Πειραιά σε σύσκεψη την Κυριακή 12/3 στο θέατρο του ΕΚΠ στις 18.00 το απόγευμα».





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: