Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

συγκέντρωση την Τετάρτη 15-3 στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα στις 12μ.μ. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους δουλειάς, δημόσια κτίρια


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                  αρ. πρωτ.  940                 13/3/2023

Το ΔΣ του Συλλόγου μας συμμετέχει στη συγκέντρωση την Τετάρτη 15-3 στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα στις 12μ.μ. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του συλλόγου γυναικών «Η Εστία της γυναίκας». Για το λόγο αυτό κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος για τη συμμετοχή των συναδέλφων. Παραθέτουμε αυτούσιο το κάλεσμα:

«ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η ΕΣΤΙΑ» καλεί τον περαματιώτικο λαό σε ξεσηκωμό.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους. Η θλίψη και η οργή έχουν μετατραπεί σε ποτάμι αγώνα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό και να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι που οδήγησαν σε αυτό.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα, οι κινητοποιήσεις των μαθητών μας, των φοιτητών, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όταν την ίδια ώρα και λόγω της ίδιας πολιτικής που μετρά τις ζωές μας, την ασφάλειά μας, τις ανάγκες μας με το ζύγι, όταν πάνω απ’ όλα είναι τα κέρδη των ομίλων, εμείς μετράμε νεκρούς είτε στα Τέμπη είτε στους χώρους δουλείας όπως στην COSCO.

Δεν αντέχουμε η ζωή μας να είναι κόστος, να ζούμε από τύχη

Δεν θα περιμένουμε να γίνει ένα νέο εργατικό ατύχημα στα εργασιακά κάτεργα της COSCO ή στην Ν/Ζώνη, όπου οι όμιλοι μετράνε δις καθημερινά και οι εργάτες ζουν με το φόβο αν θα ξαναγυρίσουν σπίτια τους το απόγευμα.

Δεν θα περιμένουμε να γίνει Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ) στο Πέραμα από τα «καζάνια του θανάτου» που μας έχουν πνίξει και που σκορπάνε τον καρκίνο, που είναι δίπλα στα σπίτια μας, στα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας. Που δεν υπάρχει κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε ένα τέτοιο σοβαρό ενδεχόμενο ΒΑΜΕ, καμία διέξοδο διαφυγής, ούτε μέτρα ενίσχυσης της πυρόσβεσης, πυρασφάλειας, ενίσχυσης των δομών υγείας κλπ.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε να πέσουνε τα ντουβάρια στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, που είναι σε κακή κατάσταση, απαρχαιωμένα, που δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια αντισεισμικός έλεγχος. Στα σχολεία όπου δεν υπάρχουν μέτρα πυρασφάλειας και υπάρχουν απαρχαιωμένες υποδομές σε θέρμανση.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να πλειστηριάζονται τα σπίτια μας και να μας πετάνε έξω τα κοράκια των funds. Δεν θα ανεχτούμε άλλο κομμένο ρεύμα. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τον υποσιτισμό στα σχολεία των παιδιών μας και τις δωρεές από τα κοράκια του κέρδους. Αυτοί που μας αφήνουν χωρίς φαΐ, που μας καταδικάζουν στη φτώχια, δεν θα ανεχτούμε να μας πετάνε ένα ξεροκόμματο δωρεάς.

Η οργή μας να γίνει μαζικός αγώνας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενους, αυταπασχολούμενους, τους μαθητές και φοιτητές, τον λαό που δεν αντέχει άλλο, που στενάζει κάτω από αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Ενώνουμε τη φωνή μας τους χιλιάδες ανθρώπους που είναι στο δρόμο του αγώνα, που καταλαβαίνουν ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας γιατί είναι το κράτος των λίγων, που με την πολιτική της εμπορευματοποίησης υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

§     Απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

§  Διεκδικούμε σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές συγκοινωνίες για όλο το λαό

§  Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους δουλειάς, δημόσια κτίρια

§  Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

§  Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.

§  Διεκδικούμε σύγχρονη Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό

§  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Καλούμε το λαό του Περάματος σε ξεσηκωμό!

 

-  Την Τετάρτη 15/03/2023 στις 12 μ. στην Πλ. Ηρώων στο Πέραμα κινητοποίηση των σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης μας.

-  Την Πέμπτη 16/3/2023 στην νέα απεργιακή κινητοποίηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια: