Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου. Συγκέντρωση για να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στα Τέμπη ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!!


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                  αρ. πρωτ.  943                 16/3/2023

 

 Το ΔΣ του συλλόγου μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και καλεί σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στην πλατεία Κύπρου για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη.

 Σε συγκέντρωση για να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στα Τέμπη  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!!

 Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00 μ. στο Δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου

Για τον Γιώργο, την Αναστασία, τη Θώμη, την Χρύσα, τη Μάρθα, τη Φραντσέσκα, την Ελένη…

Για τους 57 που δεν γύρισαν σπίτι και οι γονείς τους δεν θα λάβουν απάντηση στο μήνυμα «πάρε με όταν φτάσεις…»

Γιατί δεν θέλουμε η ζωή μας να είναι «πάμε κι όπου βγει…» Γιατί έχουμε χρέος να γίνουμε «όλων των νεκρών η φωνή!»

Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να είναι και να αισθάνονται παντού ασφαλή:

Στο σχολείο για να μην υπάρξει άλλο παιδί που δεν γύρισε σπίτι του, όπως ο Βασιλάκης στις Σέρρες, σε δημόσια κτίρια, στο πάρκο, στην εκδρομή, στην προπόνηση

Γιατί δεν θέλουμε να αρρωσταίνουν και να λιποθυμάνε τα παιδιά μας από τη μπόχα των καζανιών της Oil

One.

Γιατί θέλουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας και να γυρίζουμε σώοι και αβλαβείς στο σπίτι μας, στα παιδιά μας, να «χαιρόμαστε» να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να τα αγκαλιάζουμε κάθε μέρα και όχι να

«τρέμει» το φυλλοκάρδι μας εάν θα γυρίσουμε σπίτι το απόγευμα λόγω των ελλείψεων σε μέτρα προστασίας. Γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες άλλη μία φορά εργοδοτικών εγκλημάτων στην COSCO, στην Ν/Ζώνη και πουθενά αλλού, γιατί αυτοί «μετράνε κέρδη… κι εμείς ανθρώπινες ζωές…»!

Γιατί δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους που στον βωμό του κέρδους χάνουν τις ζωές τους.......

Γιατί έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη, απέναντι στα παιδιά μας να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό, να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Γιατί δεν θέλουμε να μετράμε εμείς άλλους νεκρούς σε τρένα, ναυάγια, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, σε χώρους δουλειάς …. επειδή το κράτος και οι κυβερνήσεις αφήνουν απροστάτευτους εμάς και τα παιδιά μας, για να προστατεύουν τα κέρδη των λίγων και γιατί για αυτούς η ασφάλειά μας, η ζωή μας, οι ανάγκες μας είναι κόστος!


ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Για όλους αυτούς τους λόγους …. Απαιτούμε:

 

§  Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

§  Διεκδικούμε σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές συγκοινωνίες για όλο το λαό

§  Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, χώρους δουλειάς, δημόσια κτίρια, αθλητικούς χώρους.

§  Να ληφθούν και να χρηματοδοτηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για ασφαλείς, σύγχρονες και δωρεάν μαθητικές μεταφορές.

§  Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

§  Έξω τα καζάνια του θανάτου. Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.

§  Διεκδικούμε σύγχρονη Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων με προσωπικό, μηχανήματα, υποδομές – όχι στην ιδιωτικοποίηση του «Ογκολογικού Κέντρου Παίδων ¨ Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ¨»

§  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους…

 

® Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ. καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους συλλόγους εκπαιδευτικούς, τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, να ενώσουμε τη φωνή μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στην πλατεία Κύπρου για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη.

 

Τα παιδιά μας με τις δράσεις τους μέσα στα σχολεία, τις μαζικές τους κινητοποιήσεις, έδειξαν περίτρανα ότι η οργή, η θλίψη μπορεί και πρέπει να εκφραστεί στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να αποδοθούν οι ευθύνες,

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ!

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: