Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!! Ο ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ … ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/             αρ. πρωτ.  942                             16/3/2023

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/3 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ:

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!

 

Ο ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ … ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

 

ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ!!!

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με μια πρωτοφανή, αδιανόητη κι επικίνδυνη απόφασή του, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχωρά στη διοργάνωση Διημερίδας με θέμα: “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”!

Η Διημερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”!

Στόχοι της Διημερίδας είναι “η ανάδειξη καλών πρακτικών, καθώς και η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα, στον χώρο της εκπαίδευσης” και οι θεματικές ενότητες είναι:

 

1. Δεξιότητες του 21ου Αιώνα και πώς αυτές Αναπτύσσονται στο Σχολείο

2. Καινοτόμες Δράσεις

3. Συνεργασίες Ιδιωτικού - Δημόσιου Σχολείου: Δυνατότητες και Προοπτικές

4. Στόχοι Ιδιωτικού Σχολείου. Οι Επιλογές και οι Απαιτήσεις του Σύγχρονου Γονέα από την Ιδιωτική Εκπαίδευση

5. Παιδαγωγικοί Στόχοι και πώς επιτυγχάνονται από την Ιδιωτική Εκπαίδευση

6. Το Κοινωνικό Πρόσωπο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Υποτροφίες

 

Πραγματικά, τέτοια διαφήμιση για να βρουν νέα πελατεία, σαν αυτή που πραγματοποιεί η  ΔΙΔΕ Πειραιά, τα Ιδιωτικά Σχολεία δύσκολα θα έβρισκαν!!!


            Είναι περιττό να αναφέρουμε πως στην Οργανωτική κι Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας φιγουράρουν φυσικά τα στελέχη των Ιδιωτικών Σχολείων.

            Την ίδια ώρα, που τα δημόσια σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (κενά παρότι είμαστε μέσα Μαρτίου, τρομακτική υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κ.α.), ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά (Προϊστάμενος των σχολείων της Δημόσιας Εκπαίδευσης), αντί να ασχοληθεί με αυτά, οργανώνει ημερίδες για την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων! Υπερασπίζεται δηλαδή τα σχολεία, όπου για να φοιτήσει ένας μαθητής χρειάζεται οι γονείς να δώσουν ένα σωρό λεφτά για τα δίδακτρα! Των σχολείων, που πωλούν, έναντι αμοιβής, την εκπαίδευση σαν εμπόρευμα, σε γονείς-πελάτες!!! Άξιος… και εις ανώτερα… Καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν όλα τα γνωστά Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Β/θμια Εκπαίδευση!

            Με την ίδια λογική, αύριο-μεθαύριο, ο εκάστοτε Διοικητής του Νοσοκομείου “Μεταξά” θα οργανώνει ημερίδες για την προσφορά των ιδιωτικών νοσοκομείων του Πειραιά στην καταπολέμηση του καρκίνου κλπ…

            Πρόκειται για αίσχος! Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, τόσο γιατί με τη γενικότερη πολιτική της υποθάλπει ενέργειες όπως αυτές (χτύπημα της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης, αυτές τις ημέρες εισήχθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που παραδίδει τη μοναδική δημόσια Παιδοογκολογική κλινική στον Όμιλο “Ελπίδα” της κ. Βαρδινογιάννη), όσο και για την επιλογή του συγκεκριμένου Προϊσταμένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά. Δεν μάς προξενεί εντύπωση… Άλλωστε και ο συγκεκριμένος Προϊστάμενος στον Πειραιά έχει αποδείξει την αγαστή συνεργασία και σύμπνοιά του με τις πολιτικές του ΥΠΑΙΘ.

 

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο ΥΠΑΙΘ για τις κρίσεις που διενήργησε και την τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης… Άξιοι!!!

ΥΠΑΙΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης δείχνουν ξανά το ταξικό πρόσημο των πολιτικών τους

 

            Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών!

            Υπενθυμίζουμε προς τους επαΐοντες του ΥΠΑΙΘ, πως σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο εκάστοτε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί, πέραν όλων των άλλων:

 

ü              Το διοικητικό - πειθαρχικό Προϊστάμενο και των ιδιωτικών σχολείων/εκπαιδευτικών.

ü              Είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση.

           

Αποτελεί πρόκληση!

            Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα και την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

            Αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στον Πειραιά, που παλεύουν σκληρά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που παλεύουν να μην τούς λείψει κυριολεκτικά τίποτα, που πληρώνουν ένα σωρό δυσβάσταχτους φόρους (υποτίθεται και για τη Δημόσια-και κατά τα άλλα-Δωρεάν Εκπαίδευση των παιδιών τους), αλλά την ίδια ώρα βλέπουν το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά να  διαφημίζει τα Ιδιωτικά Σχολεία! Όπου τα δίδακτρα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο! Ντροπή!

            Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όλα τα σωματεία της πόλης μας, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

 

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: