Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/        αρ. πρωτ.  986                 10/9/2023

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Θεσσαλίας,  ο οποίος ζει μια ανείπωτη τραγωδία εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που βάζει τις ζωές των ανθρώπων του μόχθου στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

§  Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.

§  Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

§  Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, γάλα σε σκόνη.

§  Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

§  Φακούς»

§  Ρούχα, φόρμες, κάλτσες

§  Παυσίπονα, αμμωνία, αντιισταμινικά

§  Είδη καθαρισμού

 

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου και να ενημερωθούν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βατίστας στο 6945859884 ή η γραμματέας Τριάντη στο 6944435681.Δεν υπάρχουν σχόλια: