Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2019-2021


 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΤΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019-2021

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, μόνιμε, νεοδιόριστε και αναπληρωτή,

Γνωρίζεις την κατάσταση και τα προβλήματα! Στα δύο αυτά χρόνια ο Σύλλογός μας, κυρίως μέσα σε συνθήκες πανδημίας:

ü  Δεν υπέστειλε σημαία! Δε σταμάτησε ούτε μία στιγμή να ενημερώνει  τις σχολικές μονάδες και διά ζώσης όσο ήταν ανοιχτά τα σχολεία και με τηλεδιασκέψεις την περίοδο της καραντίνας, να εκδίδει ενημερωτικά για όλες τις εξελίξεις, να δίνει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για τη μη κατηγοριοποίηση των σχολείων!!

 Στάθηκε ασπίδα για όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις μάχες που δώσαμε:

ü  Για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όλο το διάστημα της πανδημίας, που η κυβέρνηση μας άφησε αβοήθητους στο έλεος της ατομικής ευθύνης.

 

ü  Για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και υποδομές (όχι μέσα σε κοντέινερ), την ακύρωση της αύξησης του ωραρίου στις/ους Νηπιαγωγούς και τη στήριξη της δουλειάς των Νηπιαγωγών που κυριολεκτικά έχουν αφεθεί μόνες/οι και αβοήθητες/οι.

 

ü  Στο εμβληματικό 95% αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογέςπαρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 

ü  Στην ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες στις τάξεις.

 

ü  Ενάντια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης». Στην αντιπαράθεση με το περιεχόμενο της λεγόμενης «αξιολόγησης», που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, στην απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και τη στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, στη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, στην απαξίωση των Συλλόγων Διδασκόντων και στην αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στον κοινό βηματισμό των 77 ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π.Ε., που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πάλη με την κυβερνητική πολιτική το προηγούμενο διάστημα.

 

ü  Στην κοινή δράση με τους γονείς για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τα σχολεία.

 

ü  Στην απόκρουση της διοικητικής αυθαιρεσίας και των πιέσεων, γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις σε καμία κυβέρνηση και στη διοίκηση.

 

ü  Στην επιτυχία όλων των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων. Σπάσαμε στην πράξη την περίοδο της πανδημίας, την τρομοκρατία, την καταστολή και τις απαγορεύσεις με το σύνθημα «κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή»!

 

ü  Για την ανάδειξη των μεγάλων περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής όπως των καζανιών του θανάτου και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Από την αρχή της πανδημίας, δίνουμε μάχες σε πρωτόγνωρες συνθήκες. ΜΕΙΝΑΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ! Δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα, απέναντι σε έναν οδοστρωτήρα νόμων, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί την πανδημία, για να υλοποιήσει βίαια αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που έχουν σχεδιαστεί εδώ και 30 χρόνια και πλευρές τους έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον νόμο 4547/20218 του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» στον οποίο στηρίχτηκε η ΝΔ για να ψηφίσει κατακαλόκαιρο  του 2020 και 2021 τα πολυνομοσχέδια για την παιδεία και συγκεκριμένα τους νόμους 4692/2020 και 4823/21 με τους οποίους επιχειρούνται ριζικές αλλαγές στο περιεχόμενο και στη δομή του σχολείου μέσω της αξιολόγησης. Ποιος δε θυμάται εξάλλου τον νόμο Γαβρόγλου (που έχει αφήσει απείραχτο η ΝΔ) με το προσοντολόγιο και το ατέρμονο κυνήγι προσόντων που καθιέρωσε με όχημα τους αναπληρωτές συναδέλφους;

Δε λυγίσαμε στις απειλές του Υπουργείου και των μηχανισμών του, στις κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις, στην ωμή βία και την καταστολή. Καταφέραμε να αποκρούσουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης,   τον  κοινωνικό    αυτοματισμό που προσπάθησε να καλλιεργήσει.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε νικητές!

Στη σημερινή εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων, που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, αυτά να θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είτε με οικονομική ανάπτυξη είτε με οικονομική κρίση παραμένουμε τα μόνιμα υποζύγια.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΜΕΝΕΙ!!

Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονικότητα: Οι τσακισμένοι μισθοί, το καθεστώς της αδιοριστίας που κρατά ομήρους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους, οι χιλιάδες χαμένες ώρες σε  όλη τη χώρα, τα υπολειτουργούντα Ολοήμερα, οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, η κουτσουρεμένη Παράλληλη Στήριξη, τα κενά σε συναδέλφους ειδικοτήτων, τα 25άρια τμήματα εν μέσω πανδημίας, η απαράδεκτη κατάσταση με τις κτιριακές υποδομές (ειδικά στην Προσχολική Αγωγή), η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, η εικόνα του 67χρονου εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη. Μπορεί, λοιπόν, να παρουσιάζεται ως μία «κανονική» κατάσταση για την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και τις κυβερνήσεις, σίγουρα όμως είναι μία ζοφερή πραγματικότητα τόσο για τους συναδέλφους, όσο και για τους μαθητές.

Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνητικές εκδοχές διαχρονικά. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζομένων τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.

Τα σωματεία και η οργάνωση των εργαζομένων είναι καρφί στο μάτι του κράτους, των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας γι΄ αυτό και προσπαθούν να τα χτυπήσουν, να τα συκοφαντήσουν, να περιορίσουν τη δράση τους.

Ο νόμος έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) αποτελεί αντιδραστική τομή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και το προχωράει πολλά βήματα μπροστά. Είμαστε ο πρώτος κλάδος που συρθήκαμε στα δικαστήρια με βάση τον νόμο Χατζηδάκη αμέσως μετά την ψήφισή του και από τότε έχουμε «καταδικαστεί» άλλες 3 φορές. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ηγεσιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που καθησύχαζαν τον κλάδο ότι ο νόμος αυτός δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και μόλις εφαρμόστηκε υποτάχθηκαν σ αυτόν αναστέλλοντας την Απεργία Αποχή!

Την πιο κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, η κοινή απόφαση των ηγεσιών των δύο Ομοσπονδιών, για την αναστολή της απεργίας–αποχής από την αξιολόγηση είναι αποκαλυπτική του ρόλου αυτών των δυνάμεων. Η απόφασή τους, πέρα και έξω από τις διαθέσεις και τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου, οφείλεται στη στρατηγική τους σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική και τους σχεδιασμούς της Ε.Ε. για την Παιδεία. Οι δυνάμεις αυτές απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι στις πιο κρίσιμες φάσεις που η πάλη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική οξύνεται, αποτελούν το καλύτερο «μαξιλαράκι» της κυβέρνησης μέσα στο κίνημα.

Ο Σύλλογός μας μέσω του προέδρου,  υπερασπίστηκε σθεναρά στην Ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ στις 23/10 τη βούληση των συναδέλφων και τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων ευθύνης του συλλόγου που με σαρωτικά ποσοστά, σχεδόν καθολικά, τάσσονταν με την απεργία-αποχή. Ταυτόχρονα συνεχίζει μαζί με δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία να απαιτεί από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη με το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ για να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων του συλλόγου συνεχίζουν να συντάσσονται με τον αγώνα του σωματείου για τη μη κατηγοριοποίηση των σχολείων. Καλούμε και όσους συλλόγους διδασκόντων πήραν διαφορετικές αποφάσεις να τις αλλάξουν ξεπερνώντας την όποια επιμέρους διαφωνία, απογοήτευση ή φόβο.  Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι σκληρός, διαρκής, δεν είναι έργο μιας πράξης. Συγκρούεται με τον πυρήνα της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, είναι κόντρα στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υλοποιούν αυτή τη στρατηγική στην Παιδεία και συνολικότερα. Να είμαστε αισιόδοξοι όμως ότι, αν συσπειρωθούμε δίπλα στα σωματεία μας, ενωμένοι,  θα είναι νικηφόρος! Ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα σε όλα τα σχολεία ως οργανωτής του αγώνα και αποκούμπι!!!

Τώρα είναι ανάγκη συστράτευσης όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη που επιχειρεί να βάλει σε γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα! Τώρα είναι η ώρα για έναν κοινό αγώνα για ζωή με δικαιώματα, για δημόσια καθολική ασφάλιση, μόρφωση, υγεία, αξιοπρεπείς μισθούς.  

Η συμπόρευση 200 και πλέον σωματείων στο Σπόρτινγκ δείχνει τον δρόμο:

Ο Σύλλογός μας μαζί με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έσπασαν στην πράξη την τρομοκρατία, την καταστολή και τις απαγορεύσεις, με το σύνθημα στους αγώνες των υγειονομικών «κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή», με την πρώτη κινητοποίηση εν μέσω καραντίνας στο Υπουργείο Παιδείας, με τη συγκλονιστική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του 2020 που έκανε τον γύρο του κόσμου, με το «σπάσιμο» στην πράξη της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου για 4 μέρες σε όλη την Ελλάδα, με τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Οδηγός μας είναι οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην efood, των μεταλλεργατών της ναυπηγοεπισκευής, των υγειονομικών και της COSCO, που στην πράξη τσαλάκωσαν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και απέδειξαν ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η σύγκρουση και η οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στους άδικους νόμους μπορεί να ανοίξει δρόμο για να γίνει πράξη το δίκιο μας.

 

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω ο Σύλλογός μας ανέπτυξε επιπλέον πλούσια δράση σε πολλά επίπεδα και τομείς. Συνοπτικά αναφέρουμε:

Για την πανδημία, τη διά ζώσης διδασκαλία και την τηλεκπαίδευση:

ü  Συμμετείχε μαζί με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ σε όλες τις τοπικές (πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι, πλατεία Κοραή στον Πειραιά κτλ.) και κεντρικές πρωτοβουλίες (ΥΠΑΙΘ, Υπουργείο Υγείας) με αίτημα αιχμής τη λήψη μέτρων για την τηλεκπαίδευση αλλά και για τη διά ζώσης διδασκαλία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

ü  Η κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 2/4 εν μέσω καραντίνας από συλλόγους και ΕΛΜΕ για την οποία κάλεσμα είχε απευθύνει και  ο σύλλογός μας διεκδικώντας μέτρα για την τηλεκπαίδευση απέδειξε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να διεκδικεί και σε δύσκολες συνθήκες. Το κείμενο χιλιάδων υπογραφών που κατατέθηκε στη τότε Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας αποτέλεσε πλαίσιο πάλης καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

ü  Συμμετείχε παρά το γενικευμένο «λοκ ντάουν» στην απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας την παγκόσμια μέρα υγείας διεκδικώντας από την κυβέρνηση  μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

ü  Συμμετείχε σε διαδικτυακές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ με θέμα  την πανδημία.

ü  Συνέλεξε στοιχεία από τις σχολικές μονάδες του συλλόγου για τις ελλείψεις σε  τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων και για το ποσοστό αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών που δεν είχαν τεχνολογικό εξοπλισμό ή αδυναμία σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου μας ανέδειξε το ζήτημα και αποτέλεσε πεδίο συζήτησης στη βουλή για τη β΄ Πειραιά.

ü  Διεκδίκησε μαζί με τους γονείς και κατάφερε να συνδράμουν οι δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος στη χορήγηση τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων για την παροχή τηλεκπαίδευσης στους μαθητές.

ü  Διεκδίκησε και πέτυχε σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο οι εκπαιδευτικοί στο Πέραμα να δικαιούνται δωρεάν διαγνωστικό τεστ.

ü  Απαίτησε να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στον Δήμο Περάματος η αύξηση των συμβασιούχων καθαριστριών πλήρους ωραρίου ήταν σημαντική. Ο αγώνας βέβαια για μόνιμη και σταθερή δουλεία των καθαριστριών συνεχίζεται.

ü  Στάθηκε στο πλευρό των καθαριστριών που απαιτούσαν να καταβληθούν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους τον φετινό Οκτώβρη στο Πέραμα και το πετύχαμε.

ü  Απαίτησε και ως ένα βαθμό το πέτυχε να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τους Δήμους λόγω covid για τα σχολεία. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρήματα γιατί οι ανάγκες λόγω πανδημίας είναι αυξημένες.

Για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα:

ü  Με δεκάδες αποφάσεις, ανακοινώσεις, συσκέψεις, συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις σε Υπουργεία, Περιφέρεια, Δ/νση Εκπαίδευσης, γράμματα προς τους γονείς, αναρτήσεις πανό σε σχολεία μπήκε μπροστάρης στον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ü  Απαίτησε και συνεχίζει να απαιτεί: α) Εξίσωση δικαιωμάτων όλων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. β) Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο. γ) Κάλυψη όλων των κενών σε μία φάση. δ) δικαίωση των απορριφθέντων λόγω παράβολου. ε) χορήγηση άδειας μητρότητας διάρκειας αντίστοιχης με των μονίμων εκπαιδευτικών. στ) Δημοσίευση από το ΠΥΣΠΕ όλων των κενών κατά την τοποθέτηση των αναπληρωτών και κατοχύρωση του δικαιώματος βελτίωσης θέσης. ζ) Αποδοχή από την πλευρά της διεύθυνσης εκπαίδευσης Πειραιά όλων των σχετικών διατυπώσεων στα πορίσματα των ιατρικών γνωματεύσεων παθολόγων και ψυχιάτρων που επιβεβαιώνουν την άρτια κλινική και ψυχική υγεία των συναδέλφων αναπληρωτών, δίνοντας τέλος στην αδικαιολόγητη γραφειοκρατία που ταλαιπωρούσε τους συναδέλφους. η) Την έναρξη μισθοδοσίας όλων των αναπληρωτών από την πραγματική ημέρα ανάληψης υπηρεσίας διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις που παρουσιάστηκαν και κατά τις φετινές προσλήψεις στη ΔΙΠΕ Πειραιά. . θ) Την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση μισθολογικών κλιμακίων των αναπληρωτών. ι) Τη λήψη μέτρων άμεσης ανακούφισης σε στέγαση, μεταφορές, σίτιση για τους αναπληρωτές συναδέλφους.

ü  Μεσολάβησε βοηθώντας πολλούς συναδέλφους αναπληρωτές να νοικιάσουν σπίτι, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μπορέσουν να εγκατασταθούν κοντά στο σχολείο τοποθέτησής τους.

ü  Επιμελήθηκε επιπλέον και δημοσίευσε Ενημερωτικό Οδηγό με το υφιστάμενο πλαίσιο αδειών, εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

 

ü  Πάλεψε για την ουσιαστική ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής, την άμεση στελέχωση των τμημάτων ένταξης. Διεκδίκησε και διεκδικεί κάθε παιδί να έχει τη δική του αποκλειστική παράλληλη στήριξη.

 

ü  Διεκδίκησε και διεκδικεί μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις στο ΥΠΑΙΘ, ενώ αποτελεί και αίτημα αιχμής του συλλόγου προς τη ΔΟΕ.

 

Για υποδομές και κάλυψη λειτουργικών αναγκών:

ü  Διεκδίκησε και διεκδικεί την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις με παρεμβάσεις στους αντίστοιχους δήμους-δημοτικά συμβούλια,  στο υπουργείο Παιδείας, στη Δ/νση Εκπαίδευσης Πειραιά, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα.

 

ü  Προέβη σε ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δημοτικά Συμβούλια, συμμετοχή σε Σχολικές Επιτροπές, Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, πυρασφάλεια, υλικοτεχνική υποδομή, έκτακτη χρηματοδότηση για κάλυψη των αναγκών.

 

Για μισθούς και ασφαλιστικό:

 

ü  Ανάρτηση πανό σε σχολεία, συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές συγκεντρώσεις (και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και λοκ ντάουν) ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση.

 

ü  Διεκδίκησε και διεκδικεί την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού για μόνιμους και αναπληρωτές. Αυξήσεις στους μισθούς.

 

Για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων:

 

ü  Ανέδειξε με στοιχεία το γεγονός ότι τα προσφυγόπουλα στη δομή του Σχιστού που φοιτούν σε σχολεία του συλλόγου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης ήταν αποκλεισμένα, λόγω έλλειψης υποδομών και άλλων δυσκολιών. Διεκδικούμε κανένα παιδί να μην αποκλείεται από τη μαθησιακή διαδικασία είτε διά ζώσης είτε στην τηλεκπαίδευση. Να στελεχώνονται όλα τα τμήματα (ΖΕΠ) με εκπαιδευτικούς.          

 

ü  Εκφράσαμε πολλές φορές την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα της δομής του Σχιστού, καθώς καταφέραμε απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας και στους γονείς των μαθητών μας, αλλά και με την ανταπόκριση άλλων φορέων και εργατικών σωματείων , να καλύψουμε βασικές ανάγκες σε σχολικά είδη, παιχνίδια, ρουχισμό, τρόφιμα. Αυτήν την περίοδο μάλιστα ο σύλλογος αναπτύσσει αντίστοιχη δράση απευθύνοντας κάλεσμα στα σχολεία μας για την κάλυψη ειδών ρουχισμού και βασικών τροφίμων όπως γάλα, κολατσιό κτλ. Μάλιστα αποφάσισε να διαθέσει και ένα σημαντικό ποσό για την κάλυψη κάποιων αναγκών.

 

Για την πάλη ενάντια στον ρατσισμό και φασισμό:

 

ü  Συμμετείχε με σημαντική ανταπόκριση  από τους συλλόγους διδασκόντων στην καλλιτεχνική δράση της ΕΕΔΥΕ με τίτλο: “Για Μεσόγειο θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τον ξεριζωμό”!

 

ü  Συμμετείχε σε όλες τις αντιφασιστικές πορείες στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ύστερα από κάλεσμα του συνδικάτου στη Ν/Ζ Περάματος.

 

ü  Εξέδωσε δεκάδες ψηφίσματα καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Έδωσε μαζικό παρών έξω από το Εφετείο την ημέρα που αναμενόταν η απόφαση για τη ΧΑ.

 

Για την αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους:

 

ü  Συμμετείχε στη δράση αλληλεγγύης ύστερα από κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» συγκεντρώνοντας σημαντική ποσότητα σχολικών ειδών για τους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας, ενώ ανταποκρίθηκε και στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Για την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην cosco:

 

ü  Συμπαραστάθηκε στον αγώνα του σωματείου των εργαζομένων στην κόσκο προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στον άδικο χαμό του σαρανταπεντάχρονου συναδέλφου τους την ώρα της εργασίας του. Στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματά τους. Χαιρετίσαμε στην απεργιακή τους συγκέντρωση στην πύλη της κόσκο.

 

Για τον αγώνα για το περιβάλλον:

 

ü  Πρωτοστατήσαμε σε όλους τους αγώνες και δράσεις ( εκθέσεις ζωγραφικής στα Λιπάσματα) ενάντια στα καζάνια του θανάτου του Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα, των πετρελαιοειδών στο Πέραμα.

 

ü  Στεκόμαστε εμπόδιο στα σχέδια δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και βιοαποβλήτων στο Σχιστό και στο ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου καύσης.

 

ü  Απαιτούμε ο χώρος στο Παλιό νεκροταφείο στο Πέραμα -έκτασης 10 στρεμμάτων που η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει σε ΣΜΑ- να αναπλαστεί σε χώρο πρασίνου και να δοθεί στον περαμαϊκό λαό.

 

Για τον πολιτισμό:

 

ü  Αναπτύσσει πλούσια πολιτιστική δράση μέσω της θεατρικής και μουσικής ομάδας που διαθέτει αλλά και γενικότερα. Μάλιστα πρόσφατα η θεατρική ομάδα του συλλόγου ανέβασε με ελεύθερη είσοδο θεατρική παράσταση στο «Σαμαράκης» με μεγάλη επιτυχία.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο μας είναι το κοινό μας σπίτι! Με ενεργητική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του, καταφέραμε αρκετά και μπορούμε να καταφέρουμε πιο πολλά. Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους, να ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες ( ΓΣ και εκλογές) - Υπερασπιζόμαστε το Σωματείο μας!

 

Εκλέγουμε  ξανά μαχητικό Δ.Σ. που θα οργανώνει εκ νέου τον αγώνα τα επόμενα δύο χρόνια!

 

Ακολουθεί αναλυτική παράθεση των πεπραγμένων του Συλλόγου για πλήρη ενημέρωση:

 

 

 

 

 

Ημερομηνία γεγονότος

Αριθμός πρωτοκόλλου απόφασης

 

Ημερομηνία έκδοσης

 

Γεγονός

 

 

 

 

23/11/2019

Αρ. πρωτ. 382

 24 /11/2019

Δελτίο τύπου από την πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων

 

Αρ. πρωτ. 383

  26- 11- 2019

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. στις 27/11/2019

 

 

27/11/2019

Πρακτικό συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου

 

Αρ. πρωτ. 384

 27 /11/2019

Διευκολυντική στάση εργασίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 13:00

 

Αρ. πρωτ. 385

 28 /11/2019

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό Σάββατο 30 Νοέμβρη στα Προπύλαια

27/11/2019

Αρ. πρωτ. 386

  28/11/2019

Καταγγελία για τραμπουκική συμπεριφορά σε βάρος εκπαιδευτικών του 25ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου

 

Αρ. πρωτ. 387

 1/12/2019

Ψήφισμα καταδίκης βίας και καταστολής της κυβέρνησης ενάντια στους φοιτητές.

 

 

Αρ. πρωτ. 388

 2 /12/2019

Απόφαση – κάλεσμα για έκφραση αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα με συγκέντρωση ειδών.

 

Αρ. πρωτ. 389

 2 /12/2019

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 

Αρ. πρωτ. 390

4/12/2019

Ανακοίνωση για συνέχιση του αγώνα.

 

Αρ. πρωτ. 391

5 /12/2019

Ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων γενικών καθηκόντων σχολείων.

 

Αρ. πρωτ. 392

   8/12/2019

Συμμετοχή Συλλόγου σε κινητοποίηση ενάντια στα «Καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα. Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας.

 

 

Αρ. πρωτ. 393

9 /12/2019

Διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους να μετακινηθούν προς τις οικογένειές τους.

 

Αρ. πρωτ. 394

 12/12/2019

Απόφαση συμμετοχής- κάλεσμα του Συλλόγου στο συλλαλητήριο  18 Δεκέμβρη ενάντια στον Προϋπολογισμό.

 

Αρ. πρωτ. 395

13/12/2019

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ.

 

Αρ. πρωτ. 396

 17/12/2019

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για συμμετοχή στην Παράσταση Διαμαρτυρίας των θεατρολόγων στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 19/12/2019 στις 2 μ.μ.

 

Αρ. πρωτ. 397

 18/12/2019

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι της Ειδικής Αγωγής στους πίνακες διορισμών.

 

Αρ. πρωτ. 398

19/12/2019

Δελτίο Τύπου από την επίσκεψη και την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης του Συλλόγου και Ενώσεων Γονέων στη ΔΥΕΠ στο Σχιστό.

 

Αρ. πρωτ. 399

22 /12/2019

Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης
της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

 

Αρ. πρωτ. 400

6 /01/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ.

 

Αρ. πρωτ. 401

  6 /01/2020

Ανακοίνωση για τα 29 χρόνια από την δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα.

 

Αρ. πρωτ. 402

 7/01/2020

Απόφαση συμμετοχής του Συλλόγου στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

 

Αρ. πρωτ. 403

12/01/2020

Ψήφισμα για το ωράριο των νηπιαγωγών.

 

Αρ. πρωτ. 404

12/01/2020

Ανακοίνωση σε σχέση με τις διώξεις συναδέλφων αναπληρωτών κατά το σχ. έτος  2017-2018 στο Ειδικό Δ.Σ. Κερατσινίου.

 

Αρ. πρωτ. 405

13/01/2020

Ψήφισμα Συμπαράστασης.

 

Αρ. πρωτ. 406

13/01/2020

Απόφαση συμμετοχής στη Σύσκεψη Συλλόγων, ΕΛΜΕ, Επίτροπών Αγώνα Αναπληρωτών για τις 16/01.

 

Αρ. πρωτ. 407

16/01/2020

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Δ.Σ. για τις 16/01

 

Αρ. πρωτ. 408

 16/01/2020

Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση και στην 3ωρη στάση εργασίας την ημέρα ψήφισης του ν/σχ για την Ανώτατη Εκπαίδευση  στη Βουλή 

 

Αρ. πρωτ. 409

16/01/2020

Ανακοίνωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Συμμετοχή του Συλλόγου σε μεγάλη συναυλία.

 

Αρ. πρωτ. 410

 16/01/2020

Ανακοίνωση για καμιά απόλυση συναδέλφου και απαίτηση μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 411

16/01/2020

Ανακοίνωση για συνέχιση του αγώνα. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στον γύψο.

 

Αρ. πρωτ.412

16/01/2020

Διεκδικητικό πλαίσιο και Πρόγραμμα δράσης. Απόφαση – κάλεσμα σε συμμετοχή στην παναττική σύσκεψη ΣΕΠΕ- ΕΛΜΕ- επιτροπών αγώνα στις 16/1 και στην Απεργιακή κινητοποίηση και Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα 31/1.

 

Αρ. πρωτ. 413

17/01/2020

Δελτίο Τύπου αναβολής δίκης συναδέλφων 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

 

Αρ. πρωτ. 414

19/01/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για τις 21/1 στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:30 για να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια!  Όχι στον τριετή αποκλεισμό νεοδιόριστων και αναπληρωτών! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

 

Αρ. πρωτ. 415

22/01/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 23/1, μέρα ψήφισης νόμου.

 

Αρ. πρωτ. 416

23/01/2020

Ψήφισμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. 

 

Αρ. πρωτ. 417

26/01/2020

Ενημέρωση- κάλεσμα Ανάγκη για αιμοπετάλια.

 

Αρ. πρωτ. 418

27/01/2020

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 30/1, ενάντια στη συμφωνία Ελλάδα- ΗΠΑ για της βάσεις.

 

Αρ. πρωτ. 419

27/01/2020

Κάλεσμα στη συγκέντρωση των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής στα Προπύλαια 31/1. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για Δημόσια Καθολική Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 420

02/02/2020

 

Ανακοίνωση για τους εκλεγμένους συναδέλφους αναπληρωτές στα Δ.Σ.

 

Αρ. πρωτ. 421

02/02/2020

Δελτίο Τύπου από την Παναττική σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων.

 

Αρ. πρωτ. 422

02/02/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα στην κινητοποίηση 5/2 στο Περιφερικό Συμβούλιο για τα Καζάνια «Θανάτου».

 

Αρ. πρωτ. 423

04/02/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα  στην απεργία για τον αντιασφαλιστικό νόμο.

 

Αρ. πρωτ. 424

04/02/2020

Διεκδικητικό πλαίσιο Συλλόγου και πρόγραμμα δράσης.

 

Αρ. πρωτ. 425

05/02/2020

Κάλεσμα σε γενική συνέλευση.

 

Αρ. πρωτ. 426

06/02/2020

Κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για συμμετοχή συναδέλφων και σχολείων στη φετινή καλλιτεχνική δράση της ΕΕΔΥΕ με τίτλο :“Για Μεσόγειο θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τον ξεριζωμό”!

 

Αρ. πρωτ. 427

09/02/2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» -ύστερα και από σχετική απόφαση της γενικής  συνέλευσης- καταδικάζει ομόφωνα την απαράδεκτη ενέργεια της  Oil-One να καταθέσει αγωγή κατά του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

 

Αρ. πρωτ. 428

11/02/2020

Ανακοίνωση για γενική απεργία στις 18/02, για κοινωνική ασφάλιση δημόσια και υποχρεωτική.

 

Αρ. πρωτ. 429

12/02/2020

Δελτίο Τύπου από συζήτηση- εκδήλωση του Συλλόγου για το ασφαλιστικό.

 

Αρ. πρωτ. 430

13/02/2020

Σύσκεψη για τα καζάνια του θανάτου, ύστερα από κάλεσμα των Ενώσεων Γονέων Περάματος και Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

 

Αρ. πρωτ. 431

 14/02/2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» υιοθετεί την απόφαση συνέλευσης των εικαστικών εκπαιδευτικών στα πλαίσια των εργασιών του σεμιναρίου της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων 5-8/2/2020 στην ΑΣΚΤ. 

 

Αρ. πρωτ. 432

16/02/2020

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας σε σχέση με τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα των Νηπιαγωγείων.

 

Αρ. πρωτ. 433

16/02/2020

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις περί μειωμένου ωραρίου των εκπαιδευτικών.

 

Αρ. πρωτ. 434

16/02/2020

Ανακοίνωση για τους συναδέλφους που δεν είχαν εξομοιώσει τα πτυχία τους.

 

Αρ. πρωτ. 435

16/02/2020

Ανακοίνωση για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Αρ. πρωτ. 436

16/02/2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμπαραστέκεται στα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ( 2017-2019), τα οποία μηνύθηκαν από  τη Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας,

 

Αρ. πρωτ. 437

 19/02/2020

Καταγγελία στη δημοτική Αρχή Περάματος . Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των σχολείων από βανδαλισμούς.

 

Αρ. πρωτ. 438

19/02/2020

Δελτίο Τύπου από συμμετοχή στη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση .

 

Αρ. πρωτ. 439

19/02/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη.

 

Αρ. πρωτ. 440

20 /02/2020

Ανακοίνωση: Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της,  και όχι «συνέδριο» - παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

 

Αρ. πρωτ. 441

 22 /02/2020

Συμμετοχή του Συλλόγου σε σύσκεψη που καλεί ξ ΟΓΕ.

 

Αρ. πρωτ. 442

24/02/2020

Κάλεσμα πάλης και συντονισμού του αγώνα.

 

Αρ. πρωτ. 443

 26/2/2020

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο 27/2 στα Προπύλαια. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

 

Αρ. πρωτ. 444

 27/2/2020

Ψήφισμα- καταδίκη της βίας και αυταρχισμού της κυβέρνησης ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χίου και Μυτιλήνης.

 

Αρ. πρωτ. 445

 27/2/2020

Δελτίο Τύπου για παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Π.Ε. και αιρετών του ΠΥΣΠΕ Πειραιά στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Αντικείμενο: Το θέμα με τις ιατρικές γνωματεύσεις που κατέθεσαν ορισμένοι αναπληρωτές κατά τη διαδικασία πρόσληψή τους και ζητείται από την Δ/νση να τις υποβάλουν εκ νέου.

 

Αρ. πρωτ. 446

29/02/2020

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 6/3. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτριών μονίμων

Μέτρα προστασίας για τη μητρότητα.

 

 

Αρ. πρωτ. 447

 29/02/2020

Ψήφισμα για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναικάς. Συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 8/3 2020 στην Αθήνα, στο  Σύνταγμα στις 11.00 π.μ.

 

Αρ. πρωτ. 448

  29/02/2020

Ανακοίνωση - Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει τώρα άμεσα μέτρα στα σχολεία
για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Αρ. πρωτ. 449

  02/03/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για αιμοδοσία 17/03.

 

Αρ. πρωτ. 450

03/03/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε κινητοποίηση 04/03 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη το  θέμα της

Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ.

 

 

Αρ.πρωτ. 452

05/03/2020

Καταγγελία για την ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής να καλέσει σε «ακρόαση - παροχή εξηγήσεων» συνάδελφο.

 

 

07/03/2020

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Αρ.πρωτ. 453

  12/03/2020

Ανακοίνωση για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

 

Αρ.πρωτ. 454

12/03/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων- συμβασιούχων της υπηρεσίας Ασύλου και των εργαζομένων της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ».

 

Αρ.πρωτ. 455

13/03/2020

Ανακοίνωση για την εποχική γρίπη, τον κορωνοϊό και τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Αρ.πρωτ. 456

 13/03/2020

Ανακοίνωση για το νέο σχέδιο νόμου, με το οποίο προχωρά η κυβέρνηση στην ουσιαστική απαγόρευση, των διαδηλώσεων, αλλά και των συγκεντρώσεων

 

Αρ.πρωτ. 457

15/03/2020

Ανακοίνωση για το προσφυγικό

 

Αρ.πρωτ. 458

18 /03/2020

Ανακοίνωση για την « Περιορισμένη Λειτουργία Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

 

Αρ.πρωτ. 459

 18 /03/2020

Ψήφισμα

Για την κατάσταση στα σχολεία και την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

 

 

Αρ. πρωτ. 460

  19/03/2020

Ανακοίνωση σχετικά με τη σίτιση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

 

Αρ. πρωτ. 461

21 /03/2020

Ανακοίνωση. Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Με όπλο την αλληλεγγύη είμαστε πιο δυνατοί.

 

Αρ. πρωτ. 462

23 /03/2020

Ανακοίνωση για τα προβλήματα της τηλε- εκπαίδευσης. Απαιτούμε από το Υπουργείο να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών.

 

Αρ. πρωτ. 463

27 /03/2020

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας

Σταματήστε τα εξ αποστάσεως… ευχολόγια και πάρτε μέτρα τώρα για τη στήριξη όλων των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

 

Αρ. πρωτ. 464

30 /03/2020

Ανακοίνωση για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ. Απαίτηση λύσεων στα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Αρ. πρωτ. 465

31/03/2020

Κοινό Δελτίο Τύπου  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄/  ΄΄ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ΄΄/ ΄΄ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ΄΄ Κάλεσμα στήριξης με υπογραφές, επιστολής για ικανοποίηση διεκδικήσεων για στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Αρ. πρωτ. 466

  01 /04/2020

Ανακοίνωση σχετικά με τις οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

01 /04/2020

Συγκέντρωση υπογραφών για αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 2/4.

 

Αρ. πρωτ. 467

02/04/2020

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην απεργία στην Ιόνιο Σχολή.

 

 

02/04/2020

Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας
στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Αρ. πρωτ. 468

 04 /04/2020

Ανακοίνωση για συμμετοχή σε δράσεις για την Παγκόσμια μέρα Υγείας.

 

Αρ. πρωτ. 469

 07 /04/2020

Δελτίο Τύπου από την συγκέντρωση υγειονομικού προσωπικού, εργατικών σωματείων, φορέων στο «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας»

 

Αρ. πρωτ. 470

 09/04/2020

Ανακοίνωση για την κοροϊδία του Υπουργείου περί ενίσχυσης των μαθητών σε ηλεκτρονικά μέσα!

 

 

Αρ. πρωτ. 471

10 /04/2020

Ανακοίνωση για τις νέες οδηγίες περί προαιρετικών εξ αποστάσεως μαθημάτων με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από 15/4 έως 21/4 και για το προαιρετικό προχώρημα της ύλης.

 

Αρ. πρωτ. 472

 13/04/2020

Ανακοίνωση για το ότι επιχείρησε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία

 

Αρ. πρωτ. 474

 15/04/2020

Ανακοίνωση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

 

Αρ. πρωτ. 475

16/04/2020

Δελτίο Τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ. Ε. Πειραιά ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

 

Αρ. πρωτ. 476

 22/04/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου.

 

Αρ. πρωτ. 477

22/04/2020

Απόφαση για Παράσταση διαμαρτυρία στη Βουλή την Παρασκευή 24 Απρίλιου

 

Αρ. πρωτ. 478

25/04/2020

Δελτίο Τύπου από παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή.

 

Αρ. πρωτ. 479

25 /04/2020

Αίτηση για συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ μπροστά στο νέο πολυνομοσχέδιο.

 

 

 

 

 

Αρ. πρωτ. 480

26/04/2020

Ανακοίνωση για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία εν μέσω πανδημίας και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Αρ. πρωτ. 481

26/04/2020

Ανακοίνωση για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους, με παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κύπρου έναντι του Δημαρχείου Κερατσινίου.

 

Αρ. πρωτ. 482

27/04/2020

Δελτίο τύπου για την παρέμβαση των Συλλόγων Π.Ε. στα γραφεία της ΔΟΕ.

 

Αρ. πρωτ. 483

28/04/2020

Δελτίο Τύπου  για την  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε 28 Απριλίου στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι (έναντι Δημαρχείου) από τον Σύλλόγό μας, την ΕΛΜΕ Πειραιά και τις Ενώσεις Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος.

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία.

 

Αρ. πρωτ. 484

 29/04/2020

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά και κάλεσμα στη συγκέντρωση Συνδικάτων- Φορέων.

 

Αρ. πρωτ. 485

 01/05/2020

Για το άνοιγμα των σχολείων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

 

Αρ. πρωτ. 486

01/05/2020

Δελτίο Τύπου από τις εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και αγώνα, που συμμετείχε ο Σύλλογος.

 

Αρ. πρωτ. 487

02/05/2020

Ανακοίνωση- απόφαση για τη συμμετοχή του συλλόγου στη σύσκεψη που καλεί ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης» στο θεατράκι της Γκράβας.

 

Αρ. πρωτ. 488

04/05/2020

Ανακοίνωση για την χωματερή στο Πέραμα.

 

Αρ. πρωτ. 489

05/05/2020

Ανακοίνωση για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και για μέτρα στήριξης. Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 6/5

 

Αρ. πρωτ. 490

06/05/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε συζήτηση- σύσκεψη για τη χωματερή στο Πέραμα.

 

Αρ. πρωτ. 491

07/05/2020

Δελτίο Τύπου από τη συμμετοχή στη σύσκεψη στην Γκράβα.

 

Αρ. πρωτ. 492

08/05/2020

Ανακοίνωση για εργαζόμενες στην καθαριότητα. Για μόνιμη δουλειά.

 

Αρ. πρωτ. 493

10/05/2020

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο- κόφτη που καταργεί τμήματα.

 

Αρ. πρωτ. 494

10/05/2020

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στις 13/5

 

Αρ. πρωτ. 495

12/05/2020

Πλαίσιο Πάλης και  Πρόγραμμα Αγωνιστικής Δράσης.

 

Αρ. πρωτ. 496

 14/05/2020

Δελτίο Τύπου από συμμετοχή στο συλλαλητήριο 13/5.

 

Αρ. πρωτ. 497

 17/05/2020

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς του συλλόγου και ενώσεις γονέων για κλιμάκωση του αγώνα , συμμετοχή στο συλλαλητήριο 19/5 στην Αθήνα.

 

Αρ. πρωτ. 498

18/05/2020

Ανακοίνωση για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη– αντιπαιδαγωγική Υπουργική Απόφαση που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι.

 

Αρ. πρωτ. 499

 21/05/2020

Δελτίο Τύπου από τη Συνέλευση Αγώνα του Συλλόγου με προσκεκλημένους και εκπροσώπους των Δ.Σ. των Ενώσεων Γονέων Κερατσινίου- Δραπετσώνας- Περάματος.

 

Αρ. πρωτ. 500

22/05/2020

Ψήφισμα για τις πιέσεις και τις απειλές των σχολαρχών σε εκπαιδευτικούς για τη ζωντανή αναμετάδοσης του μαθήματος στα ιδιωτικά σχολεία.

 

Αρ. πρωτ. 501

22/05/2020

Ανακοίνωση για να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.

 

Αρ. πρωτ. 502

24/05/2020

Ανακοίνωση για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ για την οργάνωση της πάλης.

 

Αρ. πρωτ. 503

26/05/2020

Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων.

 

 

26/05/2020

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 26/5

 

Αρ. πρωτ. 504

28/05/2020

Δελτίο Τύπου από συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, στο Κερατσίνι.

 

Αρ. πρωτ. 505

31/05/2020

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, 1/6

 

Αρ. πρωτ. 506

 2/6/2020

Κάλεσμα σε απεργία 9/6

 

Αρ. πρωτ. 507

3/6/2020

Ανακοίνωση για εκλεγμένους αναπληρωτές στα Δ.Σ συλλόγων και ΔΟΕ. Δικαιώματα μόνιμων – αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 508

   8/6/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε κινητοποίηση  για τη διεκδίκηση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, την προστασία της Υγείας και της ζωής.

 

Αρ. πρωτ. 509

   9/6/2020

Δελτίο Τύπου από την απεργιακή κινητοποίηση.

 

 

11/6/2020

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα πλαίσια ψήφισης νομοσχεδίου.

 

Αρ. πρωτ. 510

15/6/2020

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

 

Αρ. πρωτ. 511

16/6/2020

Κάλεσμα στη σύσκεψη Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών 18/6.

 

Αρ. πρωτ. 512

 16/6/2020

Ανακοίνωση για τον διωγμό των προσφύγων από τις δομές.

 

Αρ. πρωτ. 513

17/6/2020

Συμμετοχή του Συλλόγου στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Κερατσινίου.

 

Αρ. πρωτ. 514

18/6/2020

Δελτίο Τύπου για την τηλεδιάσκεψη  μελών του Δ.Σ. με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά για τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα.

 

Αρ. πρωτ. 515

21/6/2020

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 516

22/6/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε ετοιμότητα για να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

 

Αρ. πρωτ. 517

23/6/2020

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο παλιό Δημαρχείο Δραπετσώνας για να φύγουν τα καζάνια του θανάτου.

 

Αρ. πρωτ. 518

23/6/2020

Δελτίο Τύπου για συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων ΠΕ, επιστημονικών φορέων.

 

Αρ. πρωτ. 519

28/6/2020

Ανακοίνωση για το δικαίωμα στην απεργία

 

Αρ. πρωτ. 520

1/7/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο- συναυλία ενάντια στο masterplan της COSCO και στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς  των ομίλων και της κυβέρνησης.

 

Αρ. πρωτ. 521

3/7/2020

Ανακοίνωση για την έκδοση πινάκων 1ΓΕ/2019. Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Αρ. πρωτ. 522

4/7/2020

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 9 του Ιούλη, στο Σύνταγμα

 

Αρ. πρωτ. 523 

4/7/2020

Ανακοίνωση- απόφαση για συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια 8/7 και στο συλλαλητήριο 9/7 ενάντια στο νόμο για περιορισμό των διαδηλώσεων.

 

Αρ. πρωτ. 524

5/7/2018

Ανακοίνωση καταδίκης του πρωτοφανούς περιστατικού της απαράδεκτης κλήτευσης Διευθυντών Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Νάουσας στο αστυνομικό τμήμα.

 

Αρ. πρωτ. 525

14/7/2020

Ανακοίνωση για τις απαράδεκτες και υπονομευτικές οι δηλώσεις του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

 

Αρ. πρωτ. 526

17/7/2020

Ανακοίνωση για την απόσυρση του νομοσχέδιου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

 

Αρ. πρωτ. 527

18/7/2020

Επιστολή στην ΔΙΠΕ Πειραιά για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 528

18/7/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης για τον εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μηλιαζήμ.

 

Αρ. πρωτ. 529

4/8/2020

Ανακοίνωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

 

Αρ. πρωτ. 530

18/8/2020

Ανακοίνωση για Άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών, σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες, σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου!

 

Αρ. πρωτ. 531

21/8/2020

Ανακοίνωση για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και μόνιμους διορισμούς. Κάλεσμα σε κινητοποίηση 25/8.

 

Αρ. πρωτ. 532

 27/8/2020

Ανακοίνωση για την άμεση πληρωμή των επιδομάτων των συναδέλφων αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 533

29/8/2020

Απόφαση για Παράσταση Διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 31/8 στις 10:30 στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

 

 

5/9/2020

Ενημέρωση από συνάντηση μελών του Δ.Σ. με διευθυντές των σχολείων του Περάματος και για νέα συνάντηση με διευθυντές Κερατσινίου.

 

Αρ. πρωτ. 534

6/9/2020

Πλαίσιο πάλης και  πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος. Κάλεσμα στη συνέλευση του συλλόγου.

 

Αρ. πρωτ. 535

10/09/2020

Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε. Πειραιά στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 

Αρ.πρωτ. 536

12/09/2020

Δελτίο Τύπου από την Παναττική σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ (8/9/2020)

 

Αρ. πρωτ. 537

13/09/2020

Δελτίο Τύπου από συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το άνοιγμα των σχολείων.

 

Αρ. πρωτ. 538

15/9/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για τη διαδήλωση στο Κερατσίνι ενάντια στη Χ/Α στις 18/9, μέρα συμπλήρωσης 7 χρόνων από τη δολοφονία Π. Φύσσα.

 

Αρ. πρωτ. 539

18/9/2020

Καταγγελία- Απαίτηση να παρθούν όλα τα μέτρα από τη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Περάματος για την ομαλή λειτουργία του παραρτήματος του 17ου Νηπιαγωγείου στο «Προσήλιον».

 

Αρ. πρωτ. 540

  21/9/2020

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά την Τετάρτη 23/9 στις 13:00 στην Πλατεία Κοραή για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Αρ. πρωτ. 541

23/9/2020

Ανακοίνωση για την χορήγηση άδειας ευπαθών ομάδων.

 

Αρ. πρωτ. 542

23/9/2020

Ανακοίνωση για τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων Θεατρολόγων.

 

Αρ. Πρωτ. 543

24/9/2020

Ανακοίνωση για τις απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά στα σχολεία.

 

Αρ. πρωτ. 544

27/9/2020

Ανακοίνωση με αφορμή το πρώτο κρούσμα που εμφανίστηκε σε σχολείο ευθύνης του Συλλόγου μας.

 

Αρ. πρωτ. 545

28/9/2020

Ανακοίνωση για τις κάμερες στην τάξη.

 

Αρ. πρωτ. 546

2/10/2020

Ανακοίνωση- Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Εφετείο για την καταδίκη της ναζιστικής Χ/Α.

 

Αρ. πρωτ. 547

9/10/2020

Ανακοίνωση για την τοποθέτηση καθαρίστριας πλήρους ωραρίου στο 3ο Δ.Σ. Κερατσινίου και 14ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου.

 

Αρ. πρωτ. 548

9/10/2020

Καταγγελία της κρατικής καταστολής και κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Αρ. πρωτ. 549

 10/10/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε απεργία – απεργιακή συγκέντρωση στις 15/10.

 

Αρ. πρωτ. 550

  18/10/2020

Ανακοίνωση για την πολιτική διαχείρισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής.

 

Αρ. πρωτ. 551

18/10/2020

Επιστολή προς ΔΙΠΕ Πειραιά με ερωτήματα για τα ΜΚ των αναπληρωτών.

 

Αρ. πρωτ. 552

18/10/2020

Ανακοίνωση για τις ηλεκτρονικές «ψευδοεκλογές» Κεραμέως για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) των Εκπαιδευτικών. Κάλεσμα σε αποχή.

 

Αρ. πρωτ. 553

20/10/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού. Κάλεσμα σε πικετοφορία και σύσκεψη.

 

Αρ. πρωτ. 554

21/10/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για καμιά συμμετοχή σε ηλεκτρονικές εκλογές, υπεράσπισης των συλλογικών διαδικασιών των συνδικάτων.

 

 

22/10/2020

Δελτίο Τύπου για συμμετοχή του Συλλόγου σε πικετοφορία για την προστασία της υγείας.

 

Αρ. πρωτ. 555

23/10/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία της υγείας. Κάλεσμα σε πικετοφορία και σύσκεψη.

 

Αρ. πρωτ. 556

24/10/2020

Καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων στη δομή στο Σχιστό. Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Αρ. πρωτ. 557

 26/10/2020

Ανακοίνωση για την συμμετοχή των σχολείων στις δοξολογίες για την 28η Οκτωβρίου.

\

 

28/10/2020

Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου.

 

Αρ. πρωτ. 558

1/11/2020

Ανακοίνωση για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και στα σχολεία.

 

Αρ. πρωτ. 559

1/11/2020

Ανακοίνωση. Καμία συμμετοχή– μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

 

Αρ. πρωτ. 560

 1/11/2020

Δελτίο Τύπου σε σχέση με τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

 

Αρ. πρωτ. 561

3/11/2020

Ενημερωτικό σημείωμα προς τους νέους/νέες συναδέλφους/ισσες για την αποχή από τις ηλεκτρονικές «εκλογές».

 

Αρ. πρωτ. 562

 5/11/2020

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης ΔΣ για την Πέμπτη 5/11.

 

Αρ. πρωτ. 563

6/11/2020

Ανακοίνωση για τον φονικό σεισμό στη Σάμο.

 

Αρ.πρωτ. 564

6/11/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

 

Αρ. πρωτ. 565

 7/11/2020

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ –ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ – ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ   και ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ  ΑΠΌ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ( 7/11/20) 

 

Αρ. πρωτ. 566

8/11/2020

Ανακοίνωση για την ακύρωση στην πράξη των εκλογών παρωδία για τα Υ.Σ.

 

Αρ. πρωτ. 567

 8/11/2020

Καταγγελία για την αδικαιολόγητη ολιγωρία της δημοτικής αρχής σε σχέση με την επισκευή ή αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα στο 26ο Ν/Γ Κερατσινίου

 

Αρ. πρωτ. 568

8/11/2020

Ανακοίνωση για να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα οι δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών. Κάλεσμα σε συμμετοχή σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και σε οργάνωση της απεργίας 26/11.

 

Αρ. πρωτ. 569

  9/11/2020

Ανακοίνωση για να δυναμώσει ο αγώνας για ην δημόσια υγεία. Κάλεσμα σε συμμετοχή σε σειρά κινητοποιήσεων.

 

Αρ. πρωτ. 570

9/11/2020

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την υγεία.

 

Αρ. πρωτ. 571

 10/11/2020

Ενημέρωση για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Αρ. πρωτ. 572

12/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ( για 2020-2021)

 

Αρ. πρωτ. 573

12/11/2020

Ανακοίνωση του συλλόγου για άμεση πληρωμή των καθαριστριών.

 

Αρ. πρωτ. 574

15/11/2020

Ανακοίνωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Αρ. πρωτ. 575

15/11/2020

Ανακοίνωση για το κλείσιμο Δημοτικών και Νηπιαγωγείων. Για να  ικανοποιηθούν εδώ και τώρα οι δίκαιες διεκδικήσεις μας για σχολεία ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας, για τη στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών κατά την περίοδο αναστολής της λειτουργίας τους.

 

 

 

Σχέδια πρακτικών για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Αρ. πρωτ. 576

15/11/2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Αρ. πρωτ. 577

  15/11/2020

Ανακοίνωση για  τα Ειδικά Σχολεία που παραμένουν ανοιχτά.

 

Αρ. πρωτ. 578

16/11/2020

Κάλεσμα σε διαδικτυακή εκδήλωση, όπου συμμετέχει ο Σύλλογος με θέμα:  «Σχολεία ανοιχτά σε καιρό πανδημίας με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Είναι εφικτό;»

 

 

Αρ. πρωτ. 579

16/11/2020

Ανακοίνωση για να σταματήσει η απαγόρευση μετακίνησης εκπαιδευτικών.

 

Αρ. πρωτ. 580

17/11/2020

Ψήφισμα καταδίκης του αυταρχισμού της κυβέρνησης σε βάρος όλων των συμβολικών συγκεντρώσεων που έγιναν από συνδικάτα ενάντια στην απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

 

Αρ. πρωτ. 581

18/11/2020

Ανακοίνωση για την πλήρη αδυναμία του συστήματος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (webex)  να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.

 

Αρ. πρωτ. 582

23/11/2020

Ανακοίνωση- κάλεσμα στην πανεργατική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 26/11.

 

Αρ. πρωτ. 583

23/11/2020

Ανακοίνωση για την απουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.

 

Αρ. πρωτ. 584

24/11/2020

Επιστολή προς τους γονείς για την απεργία.

 

Αρ. πρωτ. 585

 25/11/2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υιοθετεί τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παράβολου και δημοσιεύει αυτούσιο το ψήφισμά τους.

 

 

26/11/2020

Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή στην απεργία 26/11.

 

Αρ. πρωτ. 586

3/12/2020

Ανακοίνωση- ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

3/12/2020

Ενημέρωση. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Αρ. πρωτ. 587

6/12/2020

Ανακοίνωση με θέμα: Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες σήμερα, μέρα επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

 

Αρ. πρωτ. 588

6/12/2020

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει  την  προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης  και   φίμωσης των σωματείων. Ανακοίνωση για να σταματήσει η δικαστική  ομηρία των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

 

Αρ. πρωτ. 589

10/12/2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

 

Αρ. πρωτ. 590

11/12/2020

Ανακοίνωση για το σχέδιο νόμου επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

Αρ. πρωτ. 591

 13/12/2020

Ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση και τα μεγάλα προβλήματα που αναδεικνύονται

 

Αρ. πρωτ. 592

14/12/2020

Δελτίο Τύπου για τη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ με θέμα:

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

 

Αρ. πρωτ. 593

  14/12/2020

Ανακοίνωση- ενημέρωση για την αποστολή με e- mail της βαθμολογίας.

 

 

17/12/2020

Κινητοποίηση μπροστά στη Βουλή με συμμετοχή του Συλλόγου για την ημέρα Πανελλαδικής Δράσης.

 

Αρ. πρωτ. 596

 18/12/2020

Ανακοίνωση καταδίκης της εκδικητικής μετακίνησης του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας Κ. Καταραχιά και άλλων υγειονομικών.

 

Αρ. πρωτ. 597

24/12/2020

Συμμετοχή του Συλλόγου σε δράση αλληλεγγύης μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και φορείς του Περάματος.

 

Αρ. πρωτ. 598

4/01/2021

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ για την ανακήρυξη των φερόμενων αιρετών που προέκυψαν από τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020

 

Αρ. πρωτ. 599

7/01/2021

Κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Π.Ε. Πειραιά:

Για την ανακήρυξη των φερόμενων αιρετών που προέκυψαν από τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020

 

Αρ. πρωτ. 600

  7/01/2021

Ο Σύλλογος στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και την απαίτηση για λύση στο πρόβλημα των απορριφθέντων λόγω παραβόλου.

 

Αρ. πρωτ. 601

7/01/2021

Ανακοίνωση για τους όρους ανοίγματος των σχολείων.

 

Αρ. πρωτ. 602

 12/01/2020

Κήρυξη στάσης εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις 14- 15/1.

 

 

13/01/2020

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνεδρίαση Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

 

14/01/2020

Δελτίο Τύπου για συμμετοχή του Συλλόγου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Αρ. πρωτ. 603

 

Το ΔΣ. Του Συλλόγου μας στηρίζει το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα μισθωτών σχολικών κυλικείων.

 

Αρ. πρωτ. 604

17/01/2021

Ανακοίνωση για την αύξηση ωραρίου των Νηπιαγωγών.

 

Αρ. πρωτ. 606

 17/01/2021

Ανακοίνωση του Συλλόγου για το ν/σ εισαγωγής στα ΑΕΙ.

 

Αρ. πρωτ. 607

18/01/2021

Απόφαση συμμετοχής σε σύσκεψη Συλλόγων  και ΕΛΜΕ.

 

Αρ. πρωτ. 608

19/01/2021

Ανακοίνωση για την απόλυση συναδέλφων με τρίμηνες συμβάσεις.

 

Αρ. πρωτ. 609

 21/01/2021

Ανακοίνωση για τις ανατροπές στο ωράριο των νηπιαγωγών.

 

Αρ. πρωτ. 610

 24/1/2021

Δελτίο Τύπου από την Παναττική σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ (19/1/2021)

 

Αρ. πρωτ. 611

  24/1/2021

Ανακοίνωση για αύξηση ωραρίου νηπιαγωγών. Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ 25/1 και σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 28/1.

 

Αρ. πρωτ. 612

28/01/2021

Δελτίο Τύπου από παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων ΠΕ Πειραιά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και και συνάντηση με τον Δ/ντη Εκπ/σης.

 

Αρ. πρωτ. 613

 31/01/2021

Ανακοίνωση για μαζικό και δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

 

 

Αρ. πρωτ. 614

1/02/2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ- παράσταση διαμαρτυρίας στη Μονάδα Υγείας Περάματος  

 

Αρ. πρωτ. 615

  3/02/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

 

7/02/2021

ΕΚΤΑΚΤΗ – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

 

Αρ. πρωτ. 616

 7/2/2021

Σε σχέση με την ενημερωτική τηλεσύσκεψη των δ/ντών και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων από το ΙΕΠ για την αξιολόγηση.

 

Αρ. πρωτ. 617

9/02/2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΩΣΤΕ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΞΑΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Αρ. πρωτ. 618

13/02/2021

Ανακοίνωση για την μέρα δράσης Ειδικής Αγωγής. Κάλεσμα σε κινητοποίηση υγειονομικών και της συντονιστικής επιτροπής ατόμων με αναπηρία. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών-ΕΕΠ- ΕΒΠ.

 

Αρ. πρωτ. 619

14/02/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ, ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

Αρ. πρωτ. 620

 16/02/2021

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΕΕΠ & ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

Αρ. πρωτ. 621

22/2/2021

Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει τη βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα.

 

Αρ. πρωτ. 622

 23/2/2021  

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ «ΑΙΡΕΤΩΝ» ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΘΟ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Καταγγελία για άρνηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης να δεχτεί τους/ τις εκπροσώπους  των Συλλόγων.

 

Αρ. πρωτ. 623

23/2/2021   

Ανακοίνωση για για τον λεγόμενο «Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας» των σχολικών μονάδων.

 

Αρ. πρωτ. 624

 26/2/2021

Δελτίο Τύπου για την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας του Κερατσινίου και του Περάματος στην απεργία- αποχή από την «αξιολόγηση».

 

Αρ. πρωτ. 625

1/3/2021

Ανακοίνωση για την διακοπή των σχολικών γευμάτων.

 

Αρ. πρωτ. 626

2/3/2021

Επιστολή προς τον Δήμο Κερατσινίου- Περάματος, ώστε να παρθεί απόφαση για διενέργεια δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος σε σχολεία.

 

Αρ. πρωτ. 627

 5/3/2021

Ανακοίνωση για την 8η Μάρτη. Στήριξη κοινού πλαισίου, συμμετοχή και κάλεσμα σε συγκέντρωση Ομοσπονδιών- Εργατικών Κέντρων- ΟΒΣΕ- ΟΓΕ- ΜΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 628

   7/03/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Αρ. πρωτ. 629

8/3/2021

Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ένταξης σχολείων στα πρότυπα και πειραματικά. Κανένα σχολείο του Συλλόγου μας και κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην καταθέσει αίτημα για να ενταχθεί στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

 

Αρ. πρωτ. 630

9/3/2021

Απόφαση – κάλεσμα σε συμμετοχή σε δράσεις με άλλους φορείς, σωματεία και συλλόγους γυναικών Περάματος και Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για να δυναμώσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού.

 

Αρ. πρωτ. 631

9/3/2021

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

 

Αρ. πρωτ. 632

15/3/2021

Κάλεσμα για το παναττικό συλλαλητήριο για την προστασία της υγείας, την επιβίωση.

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

 

Αρ. πρωτ. 633

15/3/2021

Ανακοίνωση για την απαράδεκτη κατάσταση στα  ειδικά σχολεία με ευθύνη της Κυβέρνησης. Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  εκπαιδευτικών – ΕΕΠ & ΕΒΠ 

 

 

16/03/2021

Αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού.

 

 

18/03/2021

Δελτίο Τύπου από κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ για ειδικά σχολεία.

 

 

23/03/2021

Συμμετοχή του Συλλόγου σε κινητοποίηση στο Νοσοκομείου Metropolitan για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 

Αρ. πρωτ. 634

25/3/2021

Ανακοίνωση για τη σύνταξη του λεγόμενου «Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας» των Σχολικών Μονάδων.

 

Αρ. πρωτ. 635

25/3/2021

Ανακοίνωση για την  αμαρτωλή σύμβαση της Cisco και το πραγματικό σκάνδαλο πίσω από αυτήν!

 

Αρ. πρωτ. 636

25/03/2021

Ανακοίνωση για το ζήτημα  διαχείρισης απορριμμάτων. 

30/01/2019

Αρ. πρωτ. 637

25/03/2021

Ανακοίνωση- κάλεσμα για το δυνάμωμα του αγώνα για την προστασία της υγείας της ζωής για τα δικαιώματά μας στην δουλειά και την μόρφωση. Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά 

 

Αρ. πρωτ. 638

 25/03/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Αρ. πρωτ. 639

 28/03/2021

Ψήφισμα συμπαράστασης

Όχι στη συνεχιζόμενη δίωξη του προέδρου του σωματείου του Άγιου Σάββα.

 

 

28/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 27-28 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

 

Αρ. πρωτ. 640

 31/3/2021

Ανακοίνωση συμμετοχής και στήριξης των πρωτοβουλιών του εργατικού κέντρου Πειραιά. Κάλεσμα σε  Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο και αποκλεισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Αρ. πρωτ. 641

1/04/2021

Ανακοίνωση για:

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ!

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ!

 

Αρ. πρωτ. 642

 4/04/2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 7/4

 

 

5/04/2021

Δελτίο Τύπου από αποκλεισμό Υπουργείου Περιβάλλοντος από σωματεία και φορείς για περιβαλλοντικό έγκλημα σε Φυλή, Σχιστό και παλιό Νεκροταφείο Περάματος.

 

Αρ. πρωτ. 643

 6/04/2021

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/04 

 

Αρ. πρωτ. 644

9/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Αρ. πρωτ. 645

 11/04/2021

Διαγραφή από τον Σύλλογό μας του διορισμένου με τη συναίνεσή του στη θέση «αιρετού» μέλους του ΠΥΣΠΕ Πειραιά.

 

Αρ. πρωτ. 646

 12/04/2021

Ανακοίνωση για 14/04 πανελλαδική μέρα δράσης για τα σχολεία. Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα Προπύλαια.

 

Αρ. πρωτ. 647

 15/04/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Αρ. πρωτ. 648

15/04/2021

Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά 2021 - Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μαΐου.

 

Αρ. πρωτ. 649

 19/04/2021

Ανακοίνωση- καταγγελία χρέωσης εκπαιδευτικών και μαθητών για τη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση.

 

Αρ. πρωτ. 650

20/04/2021

Ανακοίνωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι μαζικοί φορείς του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ενώνουμε τη φωνή μας και αγωνιζόμαστε για την ζωή και τα δικαιώματά μας, για την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Αρ. πρωτ. 651

21/04/2021

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά 6 Μαΐου.

 

Αρ. πρωτ. 652

22/04/2021

Ανακοίνωση για την κίνηση του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας να ζητήσει χρήματα απ’ τα σχολεία για τη συντήρησή τους.

 

 

23/04/2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

 

Αρ. πρωτ. 653

24/04/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥΣ

 

Αρ. πρωτ. 654

26/04/2021

Ανακοίνωση για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση των δικαιωμάτων  αναπληρωτών μόνιμων.

 

 

28/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν/Ζ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 655

29/4/2020

Συμμετοχή του Συλλόγου σε πρωτοβουλίες σωματείων, μαζικών φορέων της πόλης του Περάματος και εργαζομένων αλληλεγγύης σε όσους συνανθρώπους μας δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους.

 

Αρ. πρωτ. 656

 4/05/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ

 

Αρ. πρωτ. 657

5/05/2021

Κάλεσμα στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 7/5.

 

 

6/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

 

 

8/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ

 

Αρ. πρωτ. 658

9/05/2021

Ανακοίνωση για συμμετοχή στη σύσκεψη Συνδικάτων – Ομοσπονδιών στις 10 Μαΐου 

 

Αρ. πρωτ. 659

9/05/2021

Ανακοίνωση για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου

 

Αρ. πρωτ. 660

12/05/2021

Ανακοίνωση ενάντια στο νομοσχέδιο για το 10ωρο και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 13/5.

 

Αρ. πρωτ. 661

 15/05/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Αρ. πρωτ. 662

16/05/2021

Ανακοίνωση για συμμετοχή του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  στη σύσκεψη που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά.

 

Αρ. πρωτ. 663

17/05/2021

Ανακοίνωση με θέμα: ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ- ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ.

 

Αρ. πρωτ. 664

18/05/2021

Συμμετοχή σε σύσκεψη οργάνωσης αγωνιστικής δράσης σωματείων και φορέων

 

Αρ. πρωτ. 665

 19/5/2021

Πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου μας

 

 

22/5/2021

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου 25/5.

 

 

22/5/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 21/5

 

Αρ. πρωτ. 666

22/5/2021

Ψήφισμα συμπαράστασης στη Γ.Γ. της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης-Καλλιθέας- Μοσχάτου.

 

Αρ. πρωτ. 667

22/5/2021

Ανακοίνωση- ψήφισμα για να μην μετατραπεί το ΕΠΑΛ Περάματος σε Πρότυπο.

 

Αρ. πρωτ. 668

26/5/2021

Ανακοίνωση για την εγκύκλιο που θέτει νέα εμπόδια στην επιλογή Β' Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά.

 

Αρ. πρωτ. 669

26/5/2021

Ανακοίνωση- Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για να μην περάσει ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά.

 

 

30/5/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 28/5 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 670

 30/5/2021

Κάλεσμα στις 10/6 σε απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στον νόμο για τα εργασιακά.

 

 

31/5/2021

Συμμετοχή σε κινητοποίηση και συναυλία ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.

 

 

31/5/2021

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις και συζήτηση εν όψει της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος 5/6.

 

Αρ. πρωτ. 671

1/6/2021

Ανακοίνωση- Κάλεσμα σε συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά στις 3/6.

 

 

2/6/2021

Αναρτημένα πανό σε σχολεία- Κάλεσμα σε του συλλόγου σε γενική απεργία 10/6.

 

 

3/6/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 3/6

 

Αρ. πρωτ. 672

   5/06/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Αρ. πρωτ. 673

7/6/2021

Ανακοίνωση για συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων. Κάλεσμα στην γενική απεργία 10/6.

 

Αρ. πρωτ. 674

8/6/2021

Ψήφισμα- Καταγγελία για  την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

 

 

10/06/2021

Δελτίο Τύπου από την συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργιακή κινητοποίηση 10/6.

 

Αρ. πρωτ. 675

13/06/2021

Ανακοίνωση- Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6, ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου.

 

 

16/06/2021

Δελτίο Τύπου από απεργιακή συγκέντρωση 16/6.

 

 

20/06/2021

Ανακοίνωση- κάλεσμα σε κινητοποίηση 22/6 ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.

 

Αρ. πρωτ. 676

 22/06/2021

Ανακοίνωση για τις συνθήκες διδασκαλίας στις αίθουσες εν μέσω καύσωνα.

 

Αρ. πρωτ. 677

  23/06/2021

Ανακοίνωση για μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και εξίσωση δικαιωμάτων. Κάλεσμα σε κινητοποίηση 29/6.

 

Αρ. πρωτ. 678

 23/06/2021

Ανακοίνωση για τη σύνταξη του λεγόμενου «Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας» των Σχολικών Μονάδων.

 

Αρ. πρωτ. 679

24/06/2021

Ανακοίνωση για Συμμετοχή του Συλλόγου στην κοινή σύσκεψη και συντονισμό δράσης Συλλόγων και ΕΛΜΕ της Αττικής.

 

Αρ. πρωτ. 680

 24/06/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

29/06/2021

Δελτίο Τύπου από κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ.

 

Αρ. πρωτ. 681

5/07/2021

Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια 7/7.

 

Αρ. πρωτ. 682

5/07/2021

Πλαίσιο πάλης- Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 7/7.

 

Αρ. πρωτ. 683

6/07/2021

Απόφαση συμμετοχής του Συλλόγου μας στο κάλεσμα του Γυναικείου Συλλόγου Κερατσινίου – Δραπετσώνας "Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" (μέλος ΟΓΕ)  σε κινητοποίηση για τη στελέχωση του ΚΥ Κερατσινίου .

 

Αρ. πρωτ. 684

 15/07/2021

Ανακοίνωση με θέμα : ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας 20/7.

 

Αρ. πρωτ. 685

 17/07/2021

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους  και στο λαό της Κούβας.

 

Αρ. πρωτ. 686

 20/07/2021

Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή 22/7.

 

Αρ. πρωτ. 687

 20/07/2021

Ανακοίνωση για να ανοίξουν τον Σεπτέμβρη τα σχολεία με ασφάλεια.

 

Αρ. πρωτ. 688

 26/07/2021

Ανακοίνωση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Κάλεσμα σε συγκέντρωση 28/7, ημέρα ψήφισης νομοσχεδίου.

 

Αρ. πρωτ. 689

 7/8/2021

Αλληλεγγύη στις  οικογένειες που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Αρ. πρωτ. 690

 20/08/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΑΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 25/8 (!) ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Αρ. πρωτ. 691

 24/08/2021

Ανακοίνωση για άμεση παρέμβαση – κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ 25/8 για την απόσυρση της εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, τη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, την έγκριση όλου του προσωπικού της παράλληλης, του ΕΒΠ και του νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Αρ. πρωτ. 692

25/08/2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΛΟΓΩΝ  ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Αρ. πρωτ. 693

 25/08/2021

Δελτίο Τύπου από παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών με υπηρεσιακούς παράγοντες του Ειδικού και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

 

Αρ. πρωτ. 694

25/08/2021

Ανακοίνωση για μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

 

Αρ. πρωτ. 695

 31/08/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

 

Αρ. πρωτ. 696

2/09/2021

Πρωτοβουλία συλλογής σχολικών ειδών, αλληλεγγύη στα παιδιά των πυρόπληκτων.

 

Αρ. πρωτ. 697

4/09/2021

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

 

4/09/2021

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ 7/9.

 

Αρ. πρωτ. 698

 6/09/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΝΗΣ.

 

Αρ. πρωτ. 699

9/9/2021

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 10/9

 

Αρ. πρωτ. 700

10/9/2021

Ανακοίνωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Π. Φύσσα Απόφαση συμμετοχής σε σύσκεψη σωματείων και φορέων του Πειραιά 10/9.

 

Αρ. πρωτ. 701

  11/09/2021

Ανακοίνωση για τα πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης»- αντιμετώπισης του κορονοϊού  στα σχολεία.

 

Αρ. πρωτ. 702

11/09/2021

Ανακοίνωση για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

 

Αρ. πρωτ. 703

11/09/2021

Ψήφισμα: Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για  αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

 

Αρ. πρωτ. 704

11/9/2021

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 15/9 και στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου 16/9.

 

Αρ. πρωτ. 705

11/09/2021

Πρόσκληση σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ. στο θεατράκι της Γκράβας

 

Αρ. πρωτ. 706

 12/09/2021

Αίτημα για συνδιοργάνωση και κάλυψη μέρους των εξόδων από τον δήμο της θεατρικής παράστασης του συλλόγου.

 

 

 12/09/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 707

 12/09/2021

Ανακοίνωση για τη συνέχιση του νικηφόρου αγώνα ενάντια στη λεγόμενη εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση».

 

 

14/09/2021

Ανακοίνωση- Κάλεσμα στην κινητοποίηση το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην οδό Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με συγκέντρωση των Συνδικάτων - Σωματείων - άλλων φορέων.

 

Αρ. πρωτ. 708

15/09/2021

Ανακοίνωση- Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 17/9 ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 

 

19/09/2021

Δελτίο Τύπου από τη συμμετοχή του Συλλόγου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Π. Φύσσα.

 

Αρ. πρωτ. 709

20/09/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 710

21/09/2021

Ανακοίνωση για την παρέμβαση που επιχειρεί  την απαξίωση του ρόλου του Συλλόγου διδασκόντων.

 

Αρ. πρωτ. 711

21/09/2021

Ανακοίνωση ώστε να ληφθούν μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

 

Αρ. πρωτ. 712

 23/09/2021

Δελτίο Τύπου από την Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ

 

Αρ. πρωτ. 713

24/09/2021

Αισιόδοξο μήνυμα στον Σύλλογό μας “Nίκος Πλουμπίδης” ! Χαιρετίζουμε τις  πρώτες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπέρ της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση

 

Αρ. πρωτ. 714

26 /09/2021  

ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 715

28/09/2021

Κοινή Δήλωση των Δ.Σ. των Συλλόγων ΠΕ Πειραιά για συμμετοχή στην απεργία- αποχή.

 

Αρ. πρωτ. 716

 28/09/2021

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των σωματίων στις 29/9 ενάντια στην παραχώρηση επιπλέον του 16% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. στην COSCO.

 

Αρ. πρωτ. 717

30/09/2021

Ανακοίνωση για σαρωτική συμμετοχή των σχολείων του Συλλόγου στην απεργία- αποχή από την «αξιολόγηση». Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

 

Αρ. πρωτ. 718

 30/09/2021

Κάλεσμα των συνδικάτων Αττικής σε σύσκεψη στο Σπόρτινγκ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.  

ΓΙΑ “ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ       ΧΑΡΤΙΑ” Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Αρ. πρωτ. 719

2/10/2021

Ψήφισμα- Καταγγελία αυταρχισμού από την κυβέρνηση απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

 

Αρ. πρωτ. 720

 4/10/2021

Ανακοίνωση για συνέχιση του αγώνα των εκπαιδευτικών.

Κάλεσμα για συνέχιση των αποφάσεων σε απεργία- αποχή, για συμμετοχή σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην απεργία 11/10.

 

Αρ. πρωτ. 721

6/10/2021

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο 7/10.

 

Αρ. πρωτ. 722

 6/10/2021

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση 11/10.

 

Αρ. πρωτ. 723

6/10/2021

Ημερήσια διάταξη  συνεδρίασης Δ.Σ. στις 7/10.

 

Αρ. πρωτ. 724

 7/10/2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

Αρ. πρωτ. 725

11/10/2021

Δελτίο Τύπου από τη συμμετοχή του συλλόγου στη μεγαλειώδη απργιακή συγκέντρωση στις 11/10

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

 

Αρ. πρωτ. 726

12/10/2021

Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη σωματείων Αττικής - 11/10/2021

 

Αρ. πρωτ. 728

13/10/2021

Κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14/10. Ενημέρωση για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου ότι πρέπει ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε νέα κήρυξη απεργίας – αποχής.

 

Αρ. πρωτ. 729

14/10/2021

Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

 

Αρ. πρωτ. 730

  16/10/2021

Δελτίο Τύπου- Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Περάματος για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών.

 

Αρ. πρωτ. 733

17/10/2021

Κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει για την αξιολόγηση.

 

Αρ. πρωτ. 734

17/10/2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΘΕΜΑ: ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 735

20/10/2021

Απόφαση Συλλόγου μπροστά στην Ολομέλεια προέδρων Συλλόγων της ΔΟΕ (Σάββατο 23/10)

 Απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με απεργία – αποχή.

 

 

 24/10/2021

Πλαίσιο πάλης- πρόγραμμα δράσης ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.

 

Αρ. πρωτ. 736

24/10/2021

Ανακοίνωση για το κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων και απαίτηση για κάλυψη όλων των κενών.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ 25/10.

 

 

25/10/2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΜΑ ΣΧΙΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 25/10-ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 26/10

 

Αρ. πρωτ. 737

25/10/2021

Ανακοίνωση για τη συνέχιση της μάχης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση,

για την Ολομέλεια Προέδρων 23/10

τη στάση μας σχετικά με την αξιολόγηση σχολικής μονάδας την εβδομάδα 25/10-29/10.

 

Αρ. πρωτ. 738

25/10/2021

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου- Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» εκφράζει την αλληλεγγύη του για τον τραγικό χαμό του 45χρονου εργάτη στην COSCO.

 

Αρ. πρωτ. 740

  28/10/2021

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της COSCO, στην απεργιακή συγκέντρωση  28/10.

 

Αρ. πρωτ. 741

30/10/2021

Ανακοίνωση για την τρομοκρατία και τις απειλές της Κυβέρνησης.

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο 4/11.

 

Αρ. πρωτ. 742

  30/10/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

 

Αρ. πρωτ. 743

1/11/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 

Αρ. πρωτ. 744

 1/11/2021

Ανακοίνωση- Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 4/11 στην Παλιά Κοκκινιά.

 

 

4/11/2021

Δελτίο Τύπου από συμμετοχή του Συλλόγου στο συλλαλητήριο σωματίων και συνδικάτων 4/11.

 

Αρ. πρωτ. 747

7/11/2021

Κάλεσμα στην

Τακτική Συνέλευση 23/11 και στις Εκλογές  24/11.

 

Αρ. πρωτ. 748

 7/11/2021

Κοινό κάλεσμα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. προς το ΔΣ της ΔΟΕ με αίτημα την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής.

 

Αρ. πρωτ. 749

9/11/2021

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

Αρ. πρωτ. 751

15/11/2021

Ανακοίνωση- κάλεσμα  έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή του Σχιστού. Συγκέντρωση αναγκαίων ειδών.

 

Αρ. πρωτ. 752

18/11/2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: